Agent met getrokken pistool doorzoekt pand.
Agent met getrokken pistool doorzoekt pand. Foto: Fotomix

Met getrokken pistool voor de deur

vervolg van voorpagina

Wat er nou precies gebeurde is niet duidelijk, maar ongeveer een half uur nadat agenten vrijdag de voormalige autozaak waren binnengevallen aan de Rijnkade ontstond het vermoeden dat er iemand binnen zou kunnen zijn met een pistool.

Binnen korte tijd werd de Rijnkade afgesloten en werden er behoorlijk wat extra agenten, een politiehelikopter en een arrestatieteam naar Weesp geroepen. Anderhalf uur na de eerste inval gingen mannen met bivakmutsen, kogelvrije vesten en zware wapens opnieuw naar binnen. Daar werd niemand meer gevonden. Tot zeker tien uur 's avonds werd het pand vervolgens met een stofkam nageplozen, maar iets nieuws bleef uit.

Feit is wel dat het al maanden onrustig is rondom het autobedrijf en de achterliggende bedrijven. Begin februari vatte er een auto vlam in de garage. Een week later brandde een groot deel van het pand volledig uit. Beide branden werden aangestoken. Sindsdien staat het pand er armzalig bij: de ramen liggen eruit en gaten zijn provisorisch met hout dichtgemaakt. De gestolen babyvoeding die werd gevonden is er in de nacht van donderdag op vrijdag neergezet, na een diefstal in Hoofddorp. Dat moet vroeg in de ochtend zijn gebeurd, want in het pand was die avond daarvoor tot zeker middernacht nog iemand aanwezig.

Van de vier mannen die vrijdag werden opgepakt, blijken er twee niet betrokken bij de diefstal. De andere twee zitten nog vast. Er worden nog mannen gezocht die mogelijk ten tijde van de inval over het dak wegvluchtten.