Afbeelding
Foto: NPV

100.000 euro voor postzegel

WEESP - Bij de Nederlandse Postzegel- en Muntenveiling in Weesp is zaterdag 100.000 euro betaald voor een postzegel. Op de zegel uit 1867 is koning Willem III afgebeeld. De nominale waarde is 25 cent.

Volgens de veilingmeester is dit het enige postfrisse exemplaar dat bekend is van deze zegel. De koper is een Nederlandse verzamelaar. Met dit recordbedrag is de postzegel de duurste Nederlandse postzegel ooit geveild. Het veilinghuis verwachtte een opbrengst onder de 60.000 euro.


Bestuursleden gezocht voor herdenkings-comité

WEESP - De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp is op zoek naar nieuwe bestuursleden. De stichting organiseert onder meer elk jaar de 4 mei-herdenking.

Sjoerd Huisingh vertelt: "Wij zijn op zoek naar inwoners van Weesp die ons bestuur willen versterken. Naast de algemene taken in het bestuur zijn wij ook op zoek naar iemand die de financiën van de stichting wil beheren. En ook voor de website zoeken we iemand."

Naast de jaarlijkse dodenherdenking houdt de stichting ook activiteiten op scholen. In 2014 won de stichting de Cultuurprijs voor het werk voor Weesp. Belangstellenden kunnen zich melden bij secretaris Mary Schouten: 0294 - 411624.


D66 legt fusievraag bij Weespers neer

WEESP - Moet Weesp zelfstandig blijven als gemeente of moet er gekeken worden naar een gemeentelijke fusie? Die vraag legt D66 aan alle Weespers voor.

In het Theaterpand Weesp wordt dinsdag 3 november een avond gehouden over dit onderwerp. Aanvang 20.00 uur | Theaterpand Weesp | Toegang gratis.