Francis van Arkel en Sara Kroos voor de landelijke pers.
Francis van Arkel en Sara Kroos voor de landelijke pers. Foto: Christian Pfeiffer

'Als je gezond leeft, is een taartje geen zonde'

WEESP - Ze heeft elk dieetboek in haar kast staan en al twintig jaar schommelt ze met haar gewicht. Wat doen je dan als cabaretier? Je maakt er een taartenbakboek over. En zo presenteerde Sara Kroos maandag in haar Theaterpand Weesp 'Als ik het niet kan, kun jij het ook'.

De recepten komen van de hand van Francis van Arkel. Journalisten, fotografen, bloggers en televisiecrews waren naar het kleine theatertje aan de Herengracht afgereisd om het nieuwe boek te bewonderen. Daarna was er taart. Heel veel taart.
"Ik ben al jaren met mijn gewicht bezig. En ik heb alle dieetboeken in de kast staan en geen een heeft er geholpen. Daarnaast hou ik van bakken en ik dacht: dat moet te combineren zijn", aldus Kroos.

"Als je gezond gaat leven dan is af en toe een taartje geen zonde", verklaart de Weespse.

Haar boek is doorspekt met humor. Zo staan er naast elk recept geen pepertjes (zoals bij de Thai) om aan te duiden hoe heet een gerecht is, maar kleine dikke vrouwtjes om de impact van een recept op de lijn te verbeelden.
"Mijn favoriete taart is op dit moment de appeltaart voor in de herfst. Met amandelspijs en kaneel. Want het wordt al een beetje herfst, ook als ik over de Vecht kijk. En dit is goed tegen de herfstdepressie."

Win het boek
Het WeesperNieuws mag drie, door Sara Kroos gesigneerde, exemplaren van het taartenbakboek 'Als ik het niet kan, kun jij het ook' weggeven. Wilt u kans maken? Mail dan voor maandag 19 oktober uw naam en adres door naar redactie@weespernieuws.nl o.v.v. 'boek Sara'. De winnaars krijgen per
e-mail bericht.