Op 15 oktober een avond over Mies Bouhuys in de Bibliotheek.
Op 15 oktober een avond over Mies Bouhuys in de Bibliotheek.

woensdag 14 oktober

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt woensdag 14 oktober een soosmiddag in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. Toegang: € 2,-.

Spelmiddag

'Raar, maar waar' is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Nieuwsgierigheid wordt gevierd. In Weesp is op woensdag 14 oktober van 14.30 tot 16.30 uur een spelmiddag. Er wordt een route uitgezet met verschillende vragen en opdrachten. Kinderen gaan op onderzoek uit, doen proefjes en moeten vragen beantwoorden. Zijn de antwoorden goed, dan krijgen ze een prijs mee naar huis. Ook is er een Legowedstrijd. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen thuis hun mooiste robot van Lego maken en deze tot woensdag 14 oktober inleveren voor een tentoonstelling. De bouwwerken worden tijdens de spelmiddag beoordeeld door andere kinderen en medewerkers van De Bibliotheek. Dit alles in de Bibliotheek Weesp.

Cityquiz

Woensdag 14 oktober City Quiz. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Vrij entree, deelname € 15,- per team. In de City Quiz passeren onderwerpen uit de actualiteit, wetenschappen, geschiedenis, film, muziek, literatuur en sport de revue. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 15 oktober

Veiligheid in en
om het huis

De brandweer is donderdag 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in De Bibliotheek Weesp om te vertellen over veiligheid in en om het huis. Ben Derriks, medewerker Risicobeheersing en Brandveilig Leven, geeft informatie en handige tips. Een belangrijk onderdeel van het verhaal is preventie van branden. Na afloop krijgen bezoekers folders mee voor thuis. Iedereen is welkom, de toegang is vrij. Er is ook iemand van Seniorweb aanwezig om mensen te helpen bij vragen over pc's, tablets, e-readers of smartphones.

Mies Bouhuys

In De Bibliotheek Weesp wordt donderdag 15 oktober een avond over Mies Bouhuys gehouden. Vorig jaar verscheen onder de titel 'Omdat ik in de wereld loop' een bijzonder boek over de in Weesp geboren en getogen schrijfster en activiste. De avond wordt verzorgd door de schrijfster van het boek Karin Snoep, een nicht van Mies, Roos Kwakernaak, en dichter Jos van Hest. Met verhalen, gedichten en beeld- en geluidsfragmenten. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 10,-. Kaartjes verkrijgbaar aan de balie of te reserveren via weesp@debibliotheek.org.

'Irrational Man'

In de City draait donderdag 15 oktober de film 'Irrational Man'. De man uit de titel is Abe Lucas, een uitgebluste filosofiedocent die door Joaquin Phoenix met veel overgave én een flinke buik wordt gespeeld. De depressieve docent komt tijdens het zomersemester lesgeven op de universiteit van Rhode Island. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

Vrouwen van Nu

Avond van de Vrouwen van Nu op 15 oktober met 'Leven in de Genal Vallei'. Een lezing met beelden, korte filmfragmenten en muziek, gebaseerd op het boek van Willem Vriend en zijn vrouw Yvonne over hun leven in de vallei in Andalusië, de ontmoetingen met de dorpsbewoners, het dagelijks leven en de persoonlijke ervaringen. Locatie: OAZ-gebouw. Aanvang 20.00 uur. Leden gratis; gasten betalen € 2,50.

Bingo Aetsveld

Bingo Aetsveld organiseert een gezellige bingo op donderdag 15 oktober. Aanvang om 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kunt u bellen met 0294-410 362.

vrijdag 16 en zat. 17 oktober

Weesper fotodagen

In de City of Wesopa geven zeven Weesper fotografen een uniek kijkje in hun denkwereld. De theatershow is onderdeel van de Wesopa Fotodagen. Reinier van der Aart, Anne van Gelder, Joris van Kesteren, Anneke Kroonenberg, Eric Hage, Paul Roholl en WeesperNieuws-fotograaf Christian Pfeiffer verschillen op fotografiegebied sterk, maar het beeld bindt hun. Allemaal maken ze op vrijdag 16 oktober hun opwachting in een bijzondere theatershow. Zaterdag 17 oktober worden er photowalks/workshops gegeven. De fotografen delen dan met de deelnemers hun tips en trucs voor een foto. Daarnaast wordt er ook een foto-opdrachtentocht door Weesp gehouden. Hans Aarsman sluit de fotodagen af met de verrassende voorstelling 'Zelf weten', waarin Hans zijn publiek meeneemt in zijn onderzoekende kijk op de wereld. Meer op www.wesopa.nl.

zaterdag 17 oktober

Kangoeroe Klup

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 17 oktober een Kangoeroe Klup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer. Van 10.00 tot 11.00 uur bij Argus aan de Papelaan.

Voorstelling en
kinderboekenbal

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek is er in Theaterpand Weesp een voorstelling – gespeeld door de leerlingen van het Juniorjaar - en daarna disco op het kinderboekenbal. De voorstelling is in de vorm van een talkshow met filmpjes en geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Ouders kunnen hun kinderen vanaf 21.30 uur weer ophalen. Kaartjes www.theaterpandweesp.nl, de laatste kaartjes aan de zaal.

In actie voor
vluchtelingen

Op zaterdag 17 oktober vindt de actiedag 'Weesp in actie voor Vluchtelingen' plaats in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. De opbrengst gaat naar de Stichting Bootvluchteling. Concreet doel: 3500 euro voor 1000 dekens voor bootvluchtelingen. Van 11.00 - 17.00 uur is er een vrijmarkt met kledingverkoop, workshops, muziek, dans, taart, popcorn en schminken. Gratis entree. Ook meedoen? Mail je idee naar weespinactie@gmail.com. Om 20.00 uur begint een concert met soulzangeres Corey. Kaarten hiervoor zijn voor tien euro per stuk verkrijgbaar bij De Kleine Prins.

maandag 19 oktober

Rijbewijskeuringen

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs medisch moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor in Weesp terecht op het spreekuur op maandag 19 oktober in het Gezondheidscentrum Weesp. Tarief: € 35,- voor de B/E-keuring en € 45,- voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Voor informatie of het maken van een afspraak: 088-23 23 300.

De hele maand

Inzameling
Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Inloopspreekuur
Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag (met uitzondering van de basisschoolvakanties) spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij problemen op het gebied van arbeidsrecht, familierecht, consumentenrecht, huurrecht, overheid en meer. De vrijwillige medewerkers van de Rechtswinkel hebben een juridische opleiding en geheimhoudingsplicht. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-. Dit geld wordt gebruikt voor de huur van de ruimte en de aanschaf van wetboeken.

Open dagen
Afscheidscentrum

Afscheidscentrum Nieuwhof-Van Vuure houdt in augustus, september en oktober elke woensdagmiddag open huis. Bezoekers kunnen het uitvaartcentrum bekijken, advies inwinnen over wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken en hun polis laten checken. Van 15.00 tot 17.00 uur aan de Utrechtseweg 110a.

Elly Weststrate

In Het Lichthuis aan het Waagplein 10 is in de maanden september en oktober een doorlopende expositie te zien van werk van Elly Weststrate. Zij schildert voornamelijk met olieverf en haalt graag inspiratie uit vakantiefoto's. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Iedere donderdag kan er worden ingeleverd voor de Voedselbank.