Het eerste kinderboekenbal in Weesp was vorig jaar een succes
Het eerste kinderboekenbal in Weesp was vorig jaar een succes

Kinderboekenbal, spelmiddag en een Legowedstrijd

WEESP - 'Raar maar waar!' is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek, waarbij alles draait om natuur, wetenschap en techniek. Deze week is er nog van alles te beleven voor kinderen in de bibliotheek en Theaterpand Weesp. Daar vindt zaterdag ook het tweede kinderboekenbal plaats.

Spelletjes en Legowedstrijd
In de bibliotheek staat alles in het teken van het zelf op onderzoek gaan en zelf ontdekken. Boeken met verhalen van uitvinders en wetenschappers staan centraal en ook kun je er boeken vinden die antwoorden geven op de meest gekke vragen. Nieuwsgierigheid is een waardevolle eigenschap wordt deze week nog maar eens benadrukt.
Woensdagmiddag (vandaag) kunnen kinderen van 14.30 - 16.30 uur meedoen aan een spelmiddag waarbij ze worden uitgedaagd vragen te beantwoorden en met proefjes en onderzoek te ontdekken hoe iets in elkaar steekt. Voor de Legowedstrijd konden kinderen thuis hun mooiste robot van Lego maken. Deze worden tijdens de spelmiddag beoordeeld door andere kinderen en medewerkers van De Bibliotheek. Zaterdag om 13.00 uur is de prijsuitreiking.

Theater en kinderboekenbal
Kinderen van het juniorjaar van Zone 1380 spelen zaterdag de voorstelling 'Raar maar waar'. De voorstelling is in de vorm van een talkshow met filmpjes en is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Aansluitend start het kinderboekenbal, een disco die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd en toen een groot succes was. De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur begint het programma tot 21.30 uur. Kaarten à 5 euro zijn te bestellen via www.theaterpandweesp.nl of aan de zaal.