Pascalle is een van de Weespers die verrast werd door 'Surprise'.
Pascalle is een van de Weespers die verrast werd door 'Surprise'.

Gjalt Zondergeld geniet van eigen beiaardconcert

WEESP - Gjalt Zondergeld werd gistermorgen verrast met een beiaardconcert met zijn favoriete nummers en Pascalle Weszberge kreeg al eerder een tasje met bonnen voor ontspanning. Naast hen ontving afgelopen maand nog een tiental Weespers een verrassing, waarmee theatertour Surprise van De City Speelt nog lang nasuddert.

door Ruth van Kessel

Gjalt Zondergeld was al op de hoogte dat hij dinsdag getrakteerd zou worden op een beiaardconcert in de tuin van Ilona Woltring aan de Oudegracht. Net als anderen vindt hij dat echt de ultieme plek waar de klanken van het carillon het best tot hun recht komen. Waarom hij voor deze surprise is uitverkoren, weet de historicus op leeftijd niet, maar het ervan genieten is er niet minder om. Samen met beiaardier Bauke Reitsma heeft hij een mooi programma in elkaar gezet, waarbij de potpourri van Friese liederen hun beider Friese harten sneller laat slaan. Zondergeld: "Ik vind het geweldig leuk om zo verrast te worden. Ik geloof dat het gewaardeerd wordt dat mijn vrouw en ik ons zo inzetten voor Weesp door de geschiedenis van dit mooie stadje op te tekenen, maar ook omdat wij ons hard maken voor het behoud van waardevolle elementen in Weesp, zoals nu de Laurentiuskerk en in het verleden de BoekenArk en Villa Casparus."

Surprise
De voorstellingen van theatertour 'Surprise' door De City Speelt vonden plaats in september. Het van niets wetende publiek werd meegelokt door het centrum en beleefde op verschillende locaties allerlei verrassingen. Tot hun eigen verrassing mochten zij ook zelf een surprise voorbereiden voor een Weesper. Deze waren geselecteerd na een oproep van De City Speelt: wie vindt u dat er een verrassing verdient en waarom?

Kaartjes en bloemen
Uit de aanmeldingen werden 18 mensen geselecteerd. Bedenkers en regisseurs van 'Surprise' Lenne Koning en Maartje Ghijsen zijn beduusd van het effect van hun idee: "De motivatie om mensen een fijne verrassing te laten beleven liep enorm uiteen. De een werd aangemeld omdat de persoon veel voor Weesp doet, de ander omdat hij of zij ziek of mantelzorger is, of om andere redenen een leuk verzetje verdient. Een aantal van de verrassingen is al uitgevoerd, zoals die voor Pascalle en Gjalt, maar andere lopen nog. Zo vindt Rie Zevering al een poosje lieve kaartjes op haar deurmat en werd Minerva Matze de dag nadat ze uit het ziekenhuis kwam verwend met een mooi boeket bloemen. Verder verklappen we niets, anders is de verrassing weg, haha."

Kapster Pascalle werd twee weken geleden verrast door twee onbekenden aan haar deur. Zij verdiende een verrassing, zo vond een klant van haar, omdat zij altijd vrolijk is, altijd tijd vrijmaakt voor haar klanten, ondanks haar drukke leven met de extra zorg voor haar gehandicapte dochter. Het publiek van Surprise gunt haar een aantal momenten van ontspanning: eten bij Meyers, een beautybehandeling bij TOP en een avondje uit bij de City of Wesopa. Pascalle was totaal overdonderd: "Wat is dit ontzettend lief!"

Gjalt Zondergeld (r) geniet van het concert.