Zondag in de City: 'De Minions'.
Zondag in de City: 'De Minions'.

woensdag 21 oktober

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 21 oktober een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Winnie de Poeh

Marjo Dames speelt woensdag 21 oktober in de City de jeugdvoorstelling 'Winnie de Poeh'. Om 14.00 en om 1600 uur. Entree € 7,50. Winnie de Poeh, Knorretje en Konijn willen de nieuwe dieren Kanga en Roe het bos uitjagen, maar gaandeweg worden ze gelukkig goede vrienden.

Film in de bieb

Omdat het herfstvakantie is, is er woensdag 21 oktober in de bibliotheek een jeugdfilm te zien voor kinderen van 6 jaar en ouder. Welke film er wordt vertoond is nog een verrassing, maar wie er naar vraagt in de bieb krijgt stiekem al wel antwoord. De toegang is gratis. De film begint om 14.30 uur.

Meezingen

Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in Hotel het Hart van Weesp. Accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

donderdag 22 oktober

'Amy'

Vanwege de grote belangstelling wordt de documentaire 'Amy' nog een keer vertoond in de City. Datum: donderdag 22 oktober om 20.00 uur. Entree € 8,-.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

vrijdag 23 oktober

Hans Dorrestijn

Vrijdag 23 oktober is er in de City een documentaire over Hans Dorrestijn te zien: 'De kunst van het lijden'. Dorrestijn presenteert zich graag als een open boek. In zijn publicaties spreekt hij op komische wijze over zijn tragische jeugd, mislukte relaties, minderwaardigheidscomplexen, seksuele afwijzing en alcoholisme. In de documentaire wordt de lach afgezet tegen het werkelijke gevoelsleven van de schrijver. Aanvang 20.00 uur entree € 8,-.

vrijdag 23 oktober tot zondag 25 oktober

Antiekmarkt

In de Van Houtenkerk wordt een antiek-, brocante-, kunst- en designbeurs gehouden. Met vintage design, speelgoed uit voorbije jaren, spannende art-deco-objecten, antiek glas, porselein, zilver en nog veel meer. Openingstijden: vrijdag 23 oktober van 11.00 tot 18.00 uur, zaterdag 24 oktober van 11.00 tot 18.00 uur en zondag 25 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 24 oktober

Fair trade hapjes

Op zaterdag 24 oktober gaat de Fairtradeweek van start. De Wereldwinkel Weesp viert dit door die dag allerlei hapjes te serveren die gemaakt zijn van chocolade uit de hele wereld.

Halloweenfeest

Speeltuin Don Bosco sluit zaterdag 24 oktober het seizoen af met een Halloweenfeest. Kom je ook spelen verkleed als heks of pompoen? Van 15.00 tot 19.00 uur.

Katinka Polderman

Katinka Polderman staat zaterdag 24 oktober in de City met haar cabaretvoorstelling 'Polderman tiert welig'. Al ruim tien jaar geldt droogkloot Polderman als een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, doortimmerde liedjes en hilarische oneliners. Aanvang 20.30 uur. Entree € 16,50.

zondag 25 oktober

Z.O.O. Size Matters

De herfstconcerten in de City gaat zondag 25 oktober van start met een uitvoering door Z.O.O. Gitaarduo: Size Matters. Peter Constante en Marion Schaap spelen werken van de barokke Scarlatti en Bach tot sprankelende Venezolaanse klanken. Aanvang 11.15 uur. Entree € 9,50 / kinderen tot 12 jaar € 5,-.

Film: 'De Minions'

De City sluit de vakantie af met de film 'De Minions' (Nederlands gesproken). De eencellige gele organismes ontwikkelden zich tot dienaren van verwerpelijke meesters. Na een heleboel van hen per ongeluk gedood te hebben – van de Tyrannosaurus Rex tot Napoleon – hebben de Minions geen meester meer om te dienen en worden ze depressief. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Entree: 5 euro.

Zondagmiddagborrel

In Het Lichthuis wordt zondag 25 oktober een zondagmiddagborrel gehouden voor dertigers. Voor Weespers tussen de 25 en 40 jaar die echt contact zoeken met de mensen om zich heen, maar niet goed weten waar en hoe. Van 15.30 tot 17.30 uur. Kinderen kunnen worden meegenomen, er is genoeg voor ze te doen.

maandag 26 oktober

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

dinsdag 27 oktober

Mamacafé: fotografie

In De Bibliotheek wordt dinsdag 27 oktober een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Er is dit keer een workshop fotografie.

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij juridische problemen. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van €2,-.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

woensdag 28 oktober

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt woensdag 28 oktober een soos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. De toegang bedraagt € 2,-.

Ontspanningstherapie

De Vrouwen van Weesp houden op 28 oktober ontspanningstherapie met Henny Ottenhoff. Gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00.

donderdag 29 oktober

Film: 'Masaan'

in de City draait donderdag 29 oktober de Indiase film 'Masaan'. In de stad Benares gelden traditionele regels en gebruiken. In deze film volgen we vier jongeren die ieder op hun eigen manier tegen deze tradities aanlopen. Aanvang 20.00 uur. Entree € 8,-.

zaterdag 31 oktober

Tombaz

Zangeres Meral en haar band Tombaz vullen de City zaterdag 31 oktober met muziek uit Istanbul. Met Turkse tango's, drinkliederen, gezongen verhalen uit de harem van de sultans van het Ottomaanse rijk en liefdesliederen uit de stad aan de Bosporus. Aanvang 20.30 uur. Entree € 12,50.

zaterdag 31 oktober en zondag 1 november

Firma Vocaal

Firma Vocaal treedt op in concertzaal van De Adelaat met de voorstelling 'Fabulous Favourites'. Zaterdag 31 oktober om 20.00 uur, zondag 1 november om 14.30 uur. De vocalgroup staat onder leiding van Gerard van Amstel, band Orphan-P zorgt voor de muzikale begeleiding. Entree € 12,50 / kinderen tot 12 jaar € 8,-. Voorverkoop via firmavocaal@icloud.com.

doorlopend:

Bestuursleden 4/5 mei

Stichting Nationale Herdenkingen Weesp zoekt nieuwe mensen voor de financiën, de website en het bestuur. De stichting verzorgt de herdenking op 4 mei en organiseert activiteiten op scholen. Eenmaal per vijf jaar zijn er activiteiten op en rond Bevrijdingsdag. Informatie bij Mary Schouten: 0294 - 411624 of 06-57101129.

Zwemmen

Zwemmen met een beperking bij Triton wordt uitgebreid naar twee banen. Hierdoor is er ruimte voor nieuwe zwemmers. De training is maandag van 19.20 uur tot 20.10 uur in het Victoriabad. Voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking met een (aangepast) A-diploma. Info: zmb@triton-weesp.nl.

De Kunst van het Lijden portretteert Hans Dorrestijn.