Afbeelding

Oud-raadslid Ben Heezius overleden

WEESP - Ben Heezius is overleden. Hij is 75 jaar geworden. Heezius zat tussen 2002 en 2010 voor het AOV in de gemeenteraad.

"Heel gedreven, recht voor zijn raap, hij was heel erg tegen onrecht", zo typeert Max van Dorth hem. Hij zat samen met Heezius vier jaar in het Algemene Ouderen Verbond. "Maar hij kon ook kortaf zijn en had er een hekel aan als hij onderbroken werd. Hij kon heel goed zijn mening geven en liet daarbij iedereen in zijn waarde."

Heezius was al geruime tijd ziek. Hij overleed dinsdag 20 oktober. De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.


Meer nieuws elke dag op WeesperNieuws.nl


'Kinderen bepalen zelf hoe ze eruit zien als piet'

vervolg voorpagina

De Gooische Muziekschool levert dit jaar ook een bijdrage aan de sinterklaasactiviteiten in Weesp. De school houdt het net als de Stichting Sinterklaas Intocht Weesp vooralsnog bij Zwarte Pieten, maar laat daarnaast de kinderen zelf bepalen wat voor piet zij willen zijn.

De Gooische Muziekschool is voor het eerst met een sinterklaaskoor aanwezig bij de intocht in Weesp op zaterdag 14 november en organiseert daarnaast (ook voor het eerst) een eigen Pepernotengala op zaterdag 28 november in het gebouw van Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan. Directeur Nico Schimmel: "Zowel bij de intocht als bij het Pepernotengala lopen Zwarte Pieten rond. Zolang er geen landelijke richtlijnen zijn, houden we de traditie aan. Maar we vragen ook de kinderen om verkleed te komen als piet en hoe zij er tijdens de festiviteiten uitzien, bepalen ze natuurlijk zelf. Zwart geschminkt, een andere kleur, vegen of juist geen schmink, dat laten we aan de kinderen zelf over."