MHCW maakte afgelopen zomer een ware metamorfose door.
MHCW maakte afgelopen zomer een ware metamorfose door. Foto: Bastiaan Miché

'Bouwen aan een sterk team'

WEESP - Een opbouwjaar. Dat moet het worden voor MHCW. De Weesper hockeyers stapten afgelopen zomer voor het eerst met een sterk verjongd en onervaren team de hockeyvelden op.

"We hebben een ware metamorfose achter de rug. Er staat nu een leuk team, maar we moeten hard werken om weer een echt team te worden", zegt MHCW-aanvoerder Jorrian Kaarsgaren op Radio Weesp. Dat het team moet wennen bleek de afgelopen weken wel. Hoewel er met vlagen goed gehockeyd werd, pakte het team tot nog toe slechts 4 punten waardoor het helemaal onder aan het klassement staat.
Wat heeft het team afgelopen voorjaar doorgemaakt?
"Een aantal ervaren spelers heeft het team verlaten voor andere clubs of teams. Jammer, maar zo gaat dat nou eenmaal. We hebben daar een grote groep jeugdspelers voor teruggekregen. Stuk voor stuk goede spelers. Deze jongens speelden een jaar geleden nog topklasse met de A-jeugd, dus ze kunnen echt wel hockeyen. Het belooft nog wat voor de toekomst, dat zeker."

Waar heeft het team de afgelopen maanden aan gewerkt?
"Je merkt gewoon dat we als team aan elkaar moeten wennen. We moeten weer echt een team worden. Van de jonge jongens merk je dat ze moeten wennen aan de overstap van de jeugd naar het eerste team. Ze maken best een grote stap, want het spel wordt opeens veel sneller en ook harder. Daar moet elke jeugdspeler aan wennen. Enkele jongens hebben een jaar geleden al wel eens meegedaan met het team, maar konden toen zonder schroom hockeyen. Nu moeten ze er echt staan en dat speelt toch anders. Als het hele team moeten we eraan werken en elkaar echt leren kennen. Weten wat we van elkaar kunnen verwachten op het veld, weten van elkaar waar we staan en weten waar en wanneer we elkaar kunnen aanspelen op het veld."

Merk je al dat het beter wordt?
"Ja, zeker. De jonge jongens pakken het snel op. Het gaat elke week wat beter. Er wordt op momenten best goed gehockeyd. We hebben dan nog maar slechts 4 punten gepakt, maar hebben wel steeds gewoon goed gespeeld. We hebben een slechte start gehad, dat was even jammer. Maar daarna bleek het steeds beter te gaan. De meeste duels waren we echt wel gewaagd aan de tegenstanders. Het moet nu de komende weken tot maanden gewoon nog beter worden. Daar werken we hard aan. Het gaat ook wel goedkomen."

Welk doel heeft het team nu?
"We hebben geen echt doel als het gaat om het klassement. Het gaat nog te ver om te zeggen dat we de top 3 gaan halen of zo'n soort doel. We gaan voor klassebehoud en hoe hoger we kunnen komen, hoe beter."

Het ontbreekt nu nog een beetje aan het echte stukje volwassen hockey

"Het gaat er ons vooral nu om dat we kunnen werken aan het team. Dat moet er dan voor zorgen dat we er volgend jaar wel echt kunnen staan om maar wat te noemen. We hebben een jonge en leuke ploeg waar we heel ver mee kunnen komen straks, maar het duurt gewoon even. Het ontbreekt nu nog een beetje aan het echte stukje volwassen hockey. Daar moeten we aan werken en dat zullen we de komende weken ook zeker doen."

Waar staat het team over een half jaar?
"Laten we hopen dat we dan wat meer punten hebben gepakt en dat we de gevarenzone hebben verlaten. We kunnen best meedoen met de subtop van het klassement als het er straks allemaal beter voorstaat."