De compacte sedan voert de nieuwe TIPO-vloot aan.
De compacte sedan voert de nieuwe TIPO-vloot aan.

Fiat TIPO keert terug

Fiat maakt zijn opwachting in het C-segment met een reeks modelvarianten die een bekende typenaam delen: TIPO. In de loop van volgend jaar komt de nieuwe Fiat TIPO beschikbaar in Nederland. De eerste van de reeks is de sedan, waarna later de hatchback- en stationvariant geïntroduceerd worden.

In mei werd de compacte sedan onthuld die nu de naam TIPO krijgt. Het aanbod van betrouwbare, goed presterende en zuinige krachtbronnen is overzichtelijk: twee Multijet II turbodieselmotoren en twee benzinemotoren die zijn te combineren met handbak of automatische transmissie. De vermogens lopen uiteen van 95 t/m 120 pk. De Fiat TIPO is ontworpen door de eigen designafdeling van FCA Italy.

500
Nog meer nieuws van Fiat. Vorige maand werd de nieuwe 500 getoond op de autosalon van Frankfurt. Andermaal is het een creatie van Centro Stile Fiat. Exterieur en interieur zijn nog aantrekkelijker en toch zijn de onmiskenbare lijnen van de oorspronkelijke 500 behouden. De nieuwe 500 biedt meer technologie, efficiency en personalisatiemogelijkheden. Hij is er vanaf 14.495 euro.