Deze foto werd 5500 keer gedeeld op Facebook.
Deze foto werd 5500 keer gedeeld op Facebook. Foto: Robert Passaro

Robert Passaro's gestolen bus duikt overal op

WEESP - Robert Passaro's Volkswagen Transporter is in de nacht van zaterdag op zondag uit de Breitnerstraat gestolen. Dus deelde de chauffeur dit onrecht de volgende ochtend op Facebook. Sindsdien is zijn bericht 5500 keer gedeeld en hebben diverse lezers laten weten dat ze de bus hebben zien rijden.

door Marieke van Veen

Een van die tips leidde ertoe dat de ondernemer maandag naar Centerparcs De Eemhof in Zeewolde is gereden. Iemand had hem op Facebook laten weten dat hij de bus op de Gooimeerdijk had gezien, rijdend in de richting van het vakantiepark. Samen met de beveiliging heeft de Weesper een rondje over het parkeerterrein gemaakt. Daar stonden honderden auto's, maar niet zijn Transporter.

Passaro is zelfstandig ondernemer in de transportbranche. Hij rijdt meestal in wagens van zijn opdrachtgevers, maar kan desgewenst ook zijn eigen Transporter inzetten. De bus gebruikt hij ook privé. Vanuit het hele land krijgt hij tips dat zijn bus is gezien: Haarlem, Emmeloord, Raamsdonksveer. "De tipgevers herkennen mijn bus aan het logo. Die heeft de dief er dus nog niet afgehaald. Dat zou het eerste zijn wat ik zou doen als ik een autodief was."

De ondernemer is dankbaar voor alle steun en hulp die hij krijgt. "Vanuit het hele land laten mensen weten dat ze het naar voor me vinden en dat ze naar mijn bus uitkijken. Ik had deze enorme response niet verwacht. Het is net een olievlek die zich verspreidt."

De Volkswagen Transporter heeft het kenteken 78-VFH-6 met dubbele cabine en een trekhaak met extra (rood) slot.