Richard Oosterveld is blij dat hij straks over meer ruimte beschikt voor zijn winkel.
Richard Oosterveld is blij dat hij straks over meer ruimte beschikt voor zijn winkel. Foto: Ruth van Kessel

'Eindelijk meer ruimte in de zaak met een aparte hoek voor de post'

WEESP - Ruim twee keer zo groot wordt de Primera aan de Amstellandlaan en de verbouwing is dan ook in volle gang. De muur tussen de winkel en het naastliggende pand van voormalige modewinkel Vaessen is er al uit. "Eindelijk ruimte in de zaak", verzucht ondernemer Richard Oosterveld. "Zo'n kans krijg je maar één keer."

door Ruth van Kessel

Nu tegelijk met de uitbreiding Primera het nieuwe businesspoint van PostNL is geworden en de postbussen voor bedrijven er vanaf deze week gehuisvest zijn, is de verbouwing nog ingrijpender geworden dan aanvankelijk de bedoeling was. Richard Oosterveld: "Het is een logistieke puzzel om alles voor elkaar te krijgen, maar dat is juist wel een leuke uitdaging. Deze week gaan de postbussen en PostNL-pakketten tijdelijk naar het nieuwe deel. Vanaf 7 november zijn we een kleine week dicht om alles op te bouwen. Ik verwacht dat de klanten als we zaterdag 14 november weer opengaan hun ogen uitkijken."

Breidt de Primera uit vanwege het PostNL Business Point?
"Dat denkt iedereen, maar dat is dus niet zo. Al vanaf het moment dat mijn buurman aangaf te stoppen met zijn modezaak zijn mijn vrouw Inge en ik gaan onderhandelen over het bijtrekken van dat pand bij onze zaak. We willen graag meer ruimte voor ons assortiment, de zaak stond veel te vol. Toen PostNL met de vraag kwam of wij het nieuwe businesspoint wilden worden, hebben we daar wel over nagedacht. Het is een hele investering. Maar het wordt prachtig: de post - zowel de bedrijfspost als de pakketpost voor particulieren - komt in een apart gedeelte van de zaak. Dat is lekker overzichtelijk en werkt voor zowel klanten als medewerkers veel prettiger."

En verder?
"De verbouwing gaat in twee fasen. Nu doen we het grootste deel, maar straks als het hele winkelcentrum wordt aangepast, verplaatsen wij onze ingang naar de plek tegenover de ingang van Albert Heijn."

Is de Primera niet te vroeg met deze verbouwing?
"Helemaal niet. Als winkel zijn we helemaal betrokken bij de verbouwing van Hogeweij, dus we houden al rekening met de toekomstige veranderingen. De eigenaar van Hogeweij is blij met onze stap en ziet de Primera als een aantrekkelijke aanwinst. Hij staat te trappelen om van het winkelcentrum iets moois te maken, dus hopelijk kan die verbouwing ook snel beginnen. De winkels blijven tijdens de verbouwing trouwens gewoon open."

Vanwege de verbouwing is de Primera dicht van 7 tot 14 november

Veel bereikt in deze drie jaar?
"De klanten zijn inderdaad heel positief over de Primera. Daar doen we het dan ook voor. Opvallend is ook dat we heel veel klanten hebben uit de nabije omgeving, zoals uit Muiden en Nederhorst den Berg. Ik denk dat de gemeente niet beseft dat dit winkelcentrum een veel groter bereik heeft dan alleen Weesp. Dat mogen ze best koesteren."

Hoe bevalt het ondernemerschap?
"Echt geweldig. Ik had al ervaring met ondernemen toen ik lang geleden bij Hornbach werkte en ook ben ik filiaalhouder geweest van een winkelketen in verf. Maar de laatste 12,5 jaar werkte ik bij een bank. Ik vind het heerlijk om nu weer dagelijks contact te hebben met klanten en eigen baas te zijn. Als ondernemer sta je nooit stil. Ons team moet nu nog even deze verbouwingsweken zien door te komen, maar dan hebben we wel weer een prachtige winkel! Ik verheug me er enorm op."