Vrijdag en zaterdag in Theaterpand Weesp: Leon van der Zanden.
Vrijdag en zaterdag in Theaterpand Weesp: Leon van der Zanden. Foto: leonvanderzanden.nl

woensdag 4 november

Muziek met Peuters

Tijdens Muziek met Peuters wordt er gewerkt met muziekinstrumentjes, liedjes en aansprekende voorwerpen. Elke les wordt er enthousiast gezongen, geluisterd en gedanst. De peuters krijgen zo een goede muzikale ontwikkeling. Startdatum: woensdag 4 november 09.30 tot 10.00 uur peuters 2,5 tot 4 jaar, 10.15 tot 11.00 uur ouder en peuter van 1,5 tot 4 jaar, 11.15 uur ouder en peuter van 3 tot 4 jaar. Kosten 6 lessen alleen voor peuter: 45 euro, voor ouder en peuter 60 euro. Kinderen van Kind en Co krijgen 10% korting. Aanmelden: marco@degooischemuziekschool.nl.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 4 november een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

City Quiz

In de City Quiz passeren onderwerpen uit de actualiteit, wetenschappen, geschiedenis, film, muziek, literatuur en sport de revue. Een top 10, slimme combinaties, een beeld- en een muziekronde. Samen op zoek naar dat antwoord op het puntje van je tong of in dat moeilijk begaanbare deel van je hersenen. Datum: woensdag 4 november, aanvang: 20.30 uur. Deelname kost € 15,- per team. Vrij entree voor publiek.

Meezingen

Er is woensdag 4 november een meezingavond in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 20.00uur. Deelname gratis.

donderdag 5 november

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. We plannen gezamenlijk elke week een activiteit, bijvoorbeeld wandelen, zingen of iets creatiefs. Niets is verplicht. Kom gerust eens langs. Meer info via 0294-41 05 78.

Tablet Café

Donderdag 5 november wordt er in Bibliotheek Weesp van 10.00 tot 12.00 uur een Tablet Café gehouden met het thema luisterboeken en voorleesapps. Gratis entree.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café van donderdag 5 november staat in het teken van veranderd gedrag en veranderd contact. Psycholoog Selma te Boekhorst gaat in op wat er in relaties verandert als een naast dementie heeft. Hoe hou je begrip voor elkaar en hoe blijft het contact goed? Locatie: Het Hart van Weesp aan de Herengracht. Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Toegang en koffie zijn gratis.

Film: 'Dheepan'

De film 'Dheepan' is een sociaal drama met thrillerachtige ontknoping over een Sri Lankaanse vluchteling die het in een Parijse buitenwijk opneemt tegen drugscriminelen. Scenarist Jacques Audiard won met dit vluchtelingendrama de Gouden Palm. Donderdag 5 november om 20.00 uur in de City of Wesopa. Entree € 8,-.

vrijdag 6 november

Snuffelmarkt        

De vereniging Protestantse Vrouwen op Weg houdt op vrijdag 6 november van 10.00 tot 22.00 uur een verkoopdag met snuffelmarkt in Het Lichthuis, Waagplein 10. Er zijn vele leuke koopjes te halen. Het rad van avontuur draait de hele dag en er zijn diversen verlotingen. In het restaurant is het heel gezellig en staat men voor u klaar met koffie, thee en soep. De opbrengst van dit gebeuren komt ten goede aan de Grote Kerk in Weesp.

Wandelgroep

Speciaal voor mensen met geheugenproblemen wordt er een wandeling gehouden, uitgezet door vrijwilligers. Datum: vrijdag 6 november van 14.00 tot 16.00 uur. Start vanuit de Bibliotheek aan de Oude Gracht, gezamenlijke afsluiting met thee of koffie. De route wordt aangepast aan de wensen van de deelnemers.

zaterdag 7 november

Kangoeroe Klup

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 7 november een Kangoeroe Klup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en nog meer. Van 10.00 tot 11.00 uur in het Argus clubhuis aan de Papelaan 126.

Najaarsmaaltijd

De Lokaal Samenwerkende Bonden houden zaterdag 7 november een gezellige middag voor ouderen van 12.00 tot 16.00 uur. Op het programma: een warme maaltijd, een optreden van zanger Sjaco met hits van vroeger en een loterij. Locatie: De Wintertuin. Deelname kost 10 euro per persoon, dat is inclusief maaltijd, koffie en een pauzedrankje. Aanmelden bij mevrouw Verbaarschot 0294-416611.

Benefietconcert

De Stichting Vrienden van de Grote Kerk organiseert een benefietconcert ten behoeve van de restauratie van het Bätzorgel in de Grote Kerk. Het Radio Filharmonisch orkest, het vocaal ensemble Voices en diverse vocale solisten verlenen hun medewerking. Op het programma staan werken van Gabriël Fauré en Mozart. Datum: zaterdag 7 november, aanvang 20.00 uur. Entree € 15,-.

Leon van der Zanden

Leon van der Zanden staat vrijdag 7 en zaterdag 8 november in Theaterpand Weesp met zijn nieuwe voorstelling 'Supergewoon'. U ziet Leon op zijn scherpst! Origineel, kwetsbaar, fysiek en met de authentieke publieksinteractie die we van hem kennen. Inmiddels heeft hij keuzes gemaakt om van deze wereld de juiste plek voor zijn kinderen te maken. Weg van de gangbare zekerheden, weg van de onaantastbaarheid waar veel publieke personen zich mee presenteren. Leon kiest voor openheid om zijn publiek gevoel te tonen en daarmee hun gevoel te raken, een-op-een. Aanvang beide voorstellingen om 20.30 uur. Kaarten www.zone1380.nl.

zondag 8 november

Musical 'Mozes'

Oecumenisch theatergezelschap Sowieso speelt zondag 8 november de musical 'Mozes' in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Aanvang: 10.30 uur. Mozes is na zijn jeugd aan het hof van de farao van Egypte weggevlucht. Hij wordt geroepen om het volk van Israël, die als slaven in Egypte worden onderdrukt, te leiden naar het beloofde land. Niet-gemeenteleden zijn ook zeer welkom.

Choco Loco

Het maandelijkse kinderconcert van So What heeft dit keer het thema 'Choco Loco'. Verken met Sjakie de chocoladefabriek en luister naar hemelse modderklanken, ratelende hagelslag, pralinerende trompetten en meer. Zondag 8 november 2015 om 11.00 uur. Met muziek van onder meer Mozart, Tsjaikovski, Miles Davis en Clifford & James Brownie. Locatie: Van Houtenkerk, Oudegracht 69 Weesp. Toegang: € 7,50, kinderen € 5,-. Kaartverkoop aan de deur.

Vechtstroomrit

ASV De Vechtstreek uit Weesp houdt zondag 8 november de Vechtstroomrit, een routebeschrijvingsrit voor auto's. Uitzetters Nico van Nes en Paul Copier staan bekend om hun reglementaire en ludieke opdrachten. De start en de finish zijn bij de Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan. Meedoen kan in verschillende klassen. Inschrijven is mogelijk vanaf 12.00 uur, de start is vanaf 12.31 uur. Het deelnamegeld bedraagt € 10,- per equipe. Voor meer informatie zie www.asvdevechtstreek.nl.

Meditatieworkshop

Meditatieworkshop 'Gewoon zijn' op zondag 8 november van 13.30 tot 15.30 uur in het OAZ-Gebouw aan de J.A. Fijnvandraatlaan 2. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/firststeptohappinessnederland of bel met 06-38104942.

Het vervolg van de WeesperAgenda is te vinden op pagina 16.

Het Bätzorgel in de Grote Kerk.