Kom in sinterklaasstemming met deze film.
Kom in sinterklaasstemming met deze film.

Vervolg van pagina 15

zondag 8 november

Hotpod Yoga

Bij YogaToday verzorgt Mercedes Parellada zondag 8 november een workshop Hotpod Yoga (vinyasa). De les is gemoedelijk, non-competitief en laagdrempelig, geschikt voor zowel beginners als ervaren yogi. Van 15.00 – 16.15 uur. Kosten: € 18,50. Aanmelden kan via info@yogatoday.nl.

Kindervoorstelling

Mark van Vliet speelt zondag 8 november in de City de kindervoorstelling 'Ik heb een vlieg ingeslikt'. Een spannende muzikale voorstelling met heel veel dieren en prachtige klassieke muziek van o.a. Saint-Saëns, Rossini en Tsjaikovski. Aanvang 14.00 uur. Entree kinderen € 7,50 / volwassenen € 10,-. Leeftijd vanaf 4 jaar.

maandag 9 november

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden ouderen hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem voor aanmelden en/of meer informatie contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

Alzheimercollecte

Een op de vijf mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. Alzheimer Nederland zoekt mensen die hen willen helpen bij het overwinnen van Alzheimer. Voor de collecteweek van maandag 9 tot en met zaterdag 14 november worden collectanten gezocht die in Weesp langs de deuren willen. Opgeven kan bij Dorina Homan: 06-45340331.

Koffiemiddag

De Zonnebloem houdt maandag 9 november van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in De Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel. De entreeprijs bedraagt € 2,00.

dinsdag 10 november

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij problemen op het gebied van arbeidsrecht, familierecht, consumentenrecht, huurrecht, overheid en meer. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten, zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt dinsdag 10 november een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Muziek op Schoot

Op dinsdag 10 november start een nieuwe korte cursus Muziek op Schoot met een serie van vijf lessen. Er wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt met eenvoudige instrumenten zoals trommeltjes, klankstaven en belletjes. De cursus is bedoeld voor ouders en/of grootouders met hun kind of kleinkind in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. De cursus wordt op dinsdagochtenden gehouden in Fort Ossenmarkt om 10.00 uur. Meer info en inschrijving: www.globeckc.nl of tel. 0294-417815.

Vrijwilligersdag

Vivium en Versa houden dinsdag 10 november in verpleeghuis De Hogeweyk een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk. Coördinator Jorgos Aravanitis zoekt voor verschillende buurtjes (4 woningen) Weespers die met de dementerende bewoners willen koffiedrinken, spelletjes doen en ommetjes maken. Ook voor de verenigingen en de Technische Dienst is versterking welkom. De informatiemiddag is van 14.00 tot 16.00 uur in het Grand Café van De Hogeweyk.

woensdag 11 november

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt woensdag 11 november een soosmiddag in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. De toegang bedraagt € 2,- per persoon.

Nederland Leest

De Stichting Vrouwen van Weesp houdt op woensdag 11 november een avond met als thema 'November, Leesmaand!' Met Judith Kortland, manager van De Bibliotheek in Weesp. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

De Trui van de Renner

Bij TFC Weesp aan de Papelaan geeft John van Ierland woensdag 11 november om 20.00 uur een lezing. Van Ierland neemt het publiek aan de hand van zijn boek 'De Trui van de Renner' mee naar de wondere wereld van het wielrennen. Middels originele en unieke koerstruien uit de privécollectie van verzamelaar en wielerfotograaf Henk Theuns worden achtergronden van successen en nederlagen van de renners belicht. Na de lezing is er een wielerquiz met leuke prijzen. De toegangsprijs voor niet-leden bedraagt 5 euro, leden gratis. Opgeven kan via public-relations@tfcweesp.nl.

donderdag 12 november

Ondernemersavond

Niek Roozen verzorgt donderdag 12 november een presentatie bij de Bibliotheek voor Ondernemers. Roozen is door zijn ondernemerschap en passie uitgegroeid tot een internationaal succesvolle landschapsarchitect en inspiratiebron voor de Groene Stad. Roozen laat zien hoe je met weinig kunt beginnen en met een beetje doorzettingsvermogen en geluk een aardig eind de wereld over kunt komen. De avond begint om 19.30 uur met een inloop en koffie. Om 20.00 uur start het programma. Aanmelden kan door te mailen naar bvo@debibliotheek.org. Voor mensen die (nog) geen lid zijn van de bibliotheek bedraagt de toegang € 10,-.

'Gluckauf'

De film 'Gluckauf' is een Limburgs misdaaddrama over de verstikkende relatie tussen een vader en zijn rebelse zoon, die ontdekt dat zijn pa geld schuldig is aan de onderwereld. Lei, een dolende vijftiger uit Zuid-Limburg die onder aan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey kwijt te raken. Aanvang 20.00 uur | entree € 8,-.

vrijdag 13 november en zaterdag 14 november

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 13 november aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 14 november. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan. De opbrengst wordt gebruikt voor onderhoud van de Grote Kerk.

vrijdag 13 november tot en met zondag 15 november

Kunst uit Laren

In de Weesper synagoge aan de Nieuwstraat is vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 november het werk te zien van zes kunstenaars uit Laren. De expositie bevat schilderijen, fotografie, keramische beelden, pasteltekeningen en glassieraden. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Alle dagen verzorgt Amanda Spel bovendien om 14.00 uur en 16.00 uur een demonstratie glaskralen maken.

zaterdag 14 november

Sinterklaasintocht

In Weesp altijd een happening van jewelste! Met uitgebreid voorprogramma, muziek, een warm onthaal in de Kom en een vrolijke optocht van de Pieten en al hun vrienden door de winkelstraten van het centrum. Aanvang 14.00 uur.

zaterdag 14 november

Franse chansons

Edisonwinnaar Philippe Elan zingt zaterdag 14 november Franse chansons in de City of Wesopa. Elan is geboren in Frankrijk en is in 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chansonconcours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een gewaardeerde vertolker van het Franse lied en was hij al in vele theaters te zien. Aanvang 20.30 uur | Entree € 17,50.

zondag 15 november

Sinterklaasfilm

In sinterklaasstemming komen kan zondag 15 november in de City met de film: 'De Club van Sinterklaas en de Verdwenen Schoentjes'. Sinterklaas en zijn Pieten hebben een lekker druk jaar: nog nooit werden er zo veel schoentjes gezet. Maar slechterik Kornee wil het sinterklaasfeest verpesten. Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje en daarom heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel. De grappige Moepies moeten van Kornee de schoentjes stelen zodat de Pieten er geen cadeautjes in kunnen stoppen. Als op een ochtend alle schoentjes weg zijn krijgen de Pieten de schuld. Sinterklaas snapt er niks van. Zal het op tijd goed komen? Aanvang 14.00 uur | Entree € 5,-.

doorlopend

Kandidaten WADW

Weespers aan de Wand zoekt nieuwe deelnemers voor de kunstmanifestatie in het pinksterweekend van 2016. Kunstenaars die in Weesp wonen of hier hun atelier hebben, amateur of professioneel, kunnen zich tot uiterlijk 15 november 2015 opgeven bij het secretariaat: secretaris@weespersaandewand.nl. Minimaal drie tot maximaal vijf originele kunstwerken per kunstenaar zullen begin december door een onafhankelijke ballotagecommissie beoordeeld worden. Deze kunstwerken zullen dan in juni op de expositie aan het publiek worden getoond. Ook oud-deelnemers en/of kandidaten die bij een eerdere beoordeling de ballotage niet doorstaan hebben, kunnen zich melden met nieuw werk.

Schuldhulpmaatjes

SchuldHulpMaatje zoekt nieuwe maatjes. SHM is een organisatie van vrijwilligers (de maatjes) die mensen met financiële problemen helpen om hun administratie en financiële situatie weer op orde te krijgen. Nieuwe maatjes krijgen eerst een korte training. Interesse? Neem contact op met Marien Weststrate: 06-52098171 / marien.weststrate@chello.nl.

Adri Westland

In Het Lichthuis aan het Waagplein is vanaf zaterdag 7 november een doorlopende expositie te zien met werk van Adri Westland-Veldhuijsen. Zij maakt collages, landschappen, wenskaarten en ruimtelijke werkstukken van natuurlijke materialen zoals bloemen, bladeren, zaden en grassen. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

maandag 16 november

Muziekles

Onder de noemer 'nooit te oud voor muziekles' start De Gooische Muziekschool met een lesaanbod voor volwassenen in Weesp. Vanaf maandag 16 november wil de school starten met een basiscursus piano, gitaar of blokfluit. De oefeningen, speelopdrachten, gehoortraining en theorie zijn afgestemd op de oudere beginner. De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten en de kosten bedragen € 95,- exclusief BTW. Meer informatie via 035-6936596 of www.degooischemuziekschool.nl.

Zaterdag 14 november: Philippe Elan zingt chansons in de City.