Vermiste Cyriel mogelijk met fiets vertrokken.
Vermiste Cyriel mogelijk met fiets vertrokken.

Al bijna twee weken geen spoor van Cyriel de Clippel (20)

WEESP - De vermiste Cyriel de Clippel is donderdag 22 oktober voor het laatst in Amsterdam gezien. Dat maakt de politie bekend naar aanleiding van de vermissing van de 20-jarige inwoner van Weesp. Toch vermoedt men dat de jongeman na die laatste waarneming nog in Weesp is geweest.

De Clippel komt oorspronkelijk uit Gent in België, maar studeert aan het conservatorium in Amsterdam en woont daarom sinds kort in Weesp. Pas een week na de 22ste, op dinsdag 27 oktober, wordt er melding gemaakt van zijn vermissing. Hij blijkt dan ook al die tijd niet op het conservatorium te zijn geweest.

Sportparklaan
Het vermoeden bestaat dat Cyriel die bewuste donderdagavond vanuit Amsterdam terug naar Weesp is gegaan naar zijn huis aan de Sportparklaan. Mogelijk heeft hij daar zijn fiets gepakt, want die is ook verdwenen. Cyriel fietste op een zwarte omafiets (zie foto van soortgelijke fiets), met zwarte fietstassen (niet op de foto).

Signalement
Cyriel heeft een slank postuur, kort blond haar, piercings in zijn oren en was op het moment van zijn verdwijning gekleed in een blauwe wollige jas en een blauwe spijkerbroek. Hij draagt vaak overhemden met drukke prints en suède schoenen. De politie is op zoek naar meer informatie over Cyriel en alles wat te maken zou kunnen hebben met zijn vermissing. Mogelijk heeft iemand ook meer informatie over de fiets. Het nummer van de politie is 0900-8844.

Bezorgdheid
De familie van Cyriel maakt zich grote zorgen, zo valt op te maken uit berichten op Facebook. De jongeman speelt saxofoon en componeert muziek. Hij is net aan het conservatorium begonnen en is nog lang niet ingeburgerd.