Pieter (links) en Olga (rechts) ontvangen gasten in hun modelwoning.
Pieter (links) en Olga (rechts) ontvangen gasten in hun modelwoning. Foto: Marieke van Veen

Olga en Pieter van Meer
wonen in een showroom

WEESP - Het openingsweekend van hun huis-showroom bracht zowel zaterdag als zondag gezellige drukte met zich mee. "Vooral rond borreltijd. Het was deze eerste keer vooral voor familie en vrienden en die kennen ons natuurlijk wel een beetje." Olga en Pieter van Meer zijn benieuwd hoe hun Lago-huis aan de Stationsweg het gaat doen.

door Marieke van Veen

Pieter van Meer denkt met warme gevoelens terug aan zijn jaren bij The Doors Design for Living. Een nieuwe baan was na het faillissement eind 2013 weliswaar snel gevonden, maar de meubelbranche bleef trekken. Het echtpaar is een samenwerking aangegaan met het Italiaanse meubelmerk Lago.

Om kosten voor een bedrijfspand uit te sparen, besloten ze van hun huis een showroom te maken: Lago aan de Vecht. Lago is Italiaans voor meer. Wie de rijkgeïllustreerde brochure openslaat, stuit dan ook op talloze foto's van fraai ingerichte huizen aan het water. Hierdoor had het huis van Olga en Pieter vast een streepje voor, want zij wonen aan de Vecht. Hun huis lijkt zo uit de brochure gevlogen. Maar niets is minder waar.

Wie de lades van de veelal zwevende modulaire meubels opentrekt stuit op etenswaren en persoonlijke spullen. Hier wordt echt gewoond. Brengt dat niet een hoop gedoe met zich mee als iemand belt met de vraag of-ie een half uur later kan komen? "Gelukkig houden we sowieso van een opgeruimd huis", lacht Olga van Meer. "Het is hier eigenlijk nooit een rommel."

De Lago-meubels die te zien zijn, zijn in overleg met het Italiaanse bedrijf uitgekozen en worden gemixt met meubels die de Weespers al hadden staan. Olga: "Het is juist goed om te laten zien dat dat kan. Daarbij: bijna niemand koopt álles van hetzelfde merk. Ergens je eigen draai aan geven is juist het leukste." Ook de slaapkamer is ingericht met Lago, eenvoudig en onvoorspelbaar tegelijk. Het bed lijkt op het eerste gezicht geen poten te hebben. "Zie hier ons vliegend tapijt", grapt Olga. Een lamp onder het bed versterkt het mysterie. Pieter verklapt: "Het bed steunt op platen van transparant gehard glas."

De woonkamer, keuken en hoofdslaapkamer maken deel uit van de showroom. Pieter: "Wie weet breiden we dat uit naar ons hele huis. Lago heeft een ongelooflijk breed assortiment. We zouden graag nog veel meer laten zien."
Ook eens binnenkijken bij Lago aan de Vecht? Mail dan naar olgavanmeer@online.nl.