Donderdag in de City: de Limburgse misdaadfilm 'Gluckauf'.
Donderdag in de City: de Limburgse misdaadfilm 'Gluckauf'. Foto: Marieke van Veen

woensdag 11 november

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt een soosmiddag in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. De toegang bedraagt € 2,-.

Nederland Leest

De Vrouwen van Weesp houden een avond met als thema 'November, Leesmaand!'. Met Judith Kortland. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

De Trui van de Renner

Bij TFC Weesp aan de Papelaan geeft John van Ierland om 20.00 uur een lezing. Hij neemt het publiek aan de hand van zijn boek 'De Trui van de Renner' mee naar de wondere wereld van het wielrennen. Met unieke koerstruien uit de privécollectie van verzamelaar en wielerfotograaf Henk Theuns. De toegangsprijs voor niet-leden bedraagt 5 euro, leden gratis. Opgeven kan via public-relations@tfcweesp.nl.

donderdag 12 november

Ondernemersavond

Niek Roozen verzorgt een presentatie bij de Bibliotheek voor Ondernemers. Roozen is door zijn ondernemerschap en passie uitgegroeid tot een internationaal succesvolle landschapsarchitect en inspiratiebron voor de Groene Stad. Om 19.30 uur is er inloop en koffie, om 20.00 uur start het programma. Aanmelden kan door te mailen naar bvo@debibliotheek.org. Voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek bedraagt de toegang € 10,-.

'Gluckauf'

De film 'Gluckauf' is een Limburgs misdaaddrama over de verstikkende relatie tussen een vader en zijn rebelse zoon, die ontdekt dat zijn pa geld schuldig is aan de onderwereld. Lei, een dolende vijftiger uit Zuid-Limburg die onder aan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey kwijt te raken. City of Wesopa | 20.00 uur | entree € 8,-.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Koffie om de hoek

Voor mensen met een GGZ-achtergrond is er van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. We plannen gezamenlijk elke week een activiteit, bijvoorbeeld wandelen, zingen of iets creatiefs. Niets is verplicht. Kom gerust eens langs. Meer info via 0294-41 05 78.

vrijdag 13 november en zaterdag 14 november

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 13 november aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 14 november. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

vrijdag 13 november tot zondag 15 november

Kunst uit Laren

In de Weesper synagoge aan de Nieuwstraat is het werk te zien van zes kunstenaars uit Laren. De expositie bevat schilderijen, fotografie, keramische beelden, pasteltekeningen en glassieraden. Open van 11.00 tot 17.00 uur. Entree gratis. Alle dagen verzorgt Amanda Spel bovendien om 14.00 uur en 16.00 uur een demonstratie glaskralen maken.

zaterdag 14 november

Sinterklaasintocht

In Weesp altijd een happening van jewelste! Met uitgebreid programma en een vrolijke optocht van de Pieten en al hun vrienden door het centrum. Aanvang: 14.00 uur in de Kom van Weesp.

Vlechtworkshop

Selina Siersmaa verzorgt een vlechtworkshop in kinderkledingwinkel Kladden in de Nieuwstraat. Van 10.00 tot 12.00 uur, kosten 14 euro. Deelnemers leren op hun eigen model (4+) drie verschillende vlechten maken, zoals de invlecht, de diadeemvlecht en de visgraatvlecht. Aanmelden kan via 06-27588631.

Franse chansons

Edisonwinnaar Philippe Elan zingt Franse chansons in de City of Wesopa. Aanvang 20.30 uur | Entree € 17,50.

zondag 15 november

Sinterklaasfilm

In sinterklaasstemming komen kan in de City met de film 'De Club van Sinterklaas en de Verdwenen Schoentjes'. Sinterklaas en zijn Pieten hebben een lekker druk jaar: nog nooit werden er zo veel schoentjes gezet. Maar slechterik Kornee wil het sinterklaasfeest verpesten. Als op een ochtend alle schoentjes weg zijn krijgen de Pieten de schuld. Sinterklaas snapt er niks van. Zal het op tijd goed komen? Aanvang 14.00 uur | Entree € 5,-.

maandag 16 november

Muziekles

Onder de noemer ‘nooit te oud voor muziekles’ start De Gooische Muziekschool met een lesaanbod voor volwassenen in Weesp. Vanaf maandag 16 november wil de school starten met een basiscursus voor piano, gitaar of blokfluit. De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten en de kosten bedragen € 95,- exclusief btw. Meer informatie via 035-6936596 of www.degooischemuziekschool.nl. Aanmelden kan via info@degooischemuziekschool.nl.

Rijbewijskeuring

Senioren en andere automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen terecht op het spreekuur in het Gezondheidscentrum Weesp. Tarief: € 35,- voor de B/E-keuring en € 45,- voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en/of een afspraak kan worden gebeld met 088-23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Privacy Café

Bij het Privacy Café leer je persoonlijke gegevens te beveiligen. Zie het als digitale zelfverdediging. Doe mee en sta steviger tegenover nieuwsgierige bedrijven, weetgrage overheden en digitale criminelen. Het café begint om 18.00 uur met een korte introductie. Daarna gaan we aan de slag met de Internetvrijheid Toolbox van de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom. Neem je smartphone, tablet, of laptop mee! Toegang gratis. Basale computervaardigheden wel vereist. Locatie: Bibliotheek Weesp.

Zwangerschapscursus

B-Prepared begint met een nieuwe zwangerschapscursus bedoeld voor zwangeren die uitgerekend zijn in februari/maart 2016. De cursus wordt op maandagavonden gegeven op de Verloskundige Praktijk in Weesp van 19.00 tot 20.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden via: www.bprepared.vpweb.nl.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

maandag 16 november tot zaterdag 21 november

Collecte NSGK

De NSGK komt in de week van 16 t/m 21 november bij Weespers aan de deur om te collecteren voor kinderen met een handicap. Van het geld ruimt NSGK drempels uit de weg zodat kinderen met een handicap ook kunnen sporten, spelen en werken.

dinsdag 17 november

Muziek op schoot

Muziekschool Globe start met een korte cursus Muziek op Schoot in Fort Ossenmarkt. De cursus bestaat uit 5 lessen. Tijdens de cursus wordt vooral plezier gemaakt met muziek. Er wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt met behulp van eenvoudige instrumentjes. De cursus is voor kinderen tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Tijd: 10.00 uur. Inschrijving: www.globeckc.nl of tel. 0294-417815.

Boek- en filmavond

Bibliotheek Weesp houdt een boek- en filmavond over 'Het Diner'. Start om 18.00 uur met een hapje en een drankje. Om 18.15 uur is er een smakelijke warme maaltijd, waarbij fragmenten uit het boek worden voorgelezen. Aansluitend wordt de film vertoond met na afloop een discussie. Toegangsprijs: € 20,- inclusief maaltijd. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 november aan de balie, of via 0294-412704 / weesp@debibliotheek.org.

Meer agenda op pagina 18.

Zaterdag komt Sinterklaas aan in Weesp!