Woensdag 18 november: Dutch Magic in Theaterpand Weesp.
Woensdag 18 november: Dutch Magic in Theaterpand Weesp.

Vervolg pagina 13

dinsdag 17 november

PuberOuderCafé

De derde editie van het PuberOuderCafé in Weesp wordt gehouden in 't Zaaltje van Aaltje. Ouders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar kunnen hier ervaringen uitwisselen, eens horen hoe andere ouders het doen en vragen stellen. Dit keer gaat het over pubers en grenzen stellen. Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij juridische problemen. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten, zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

woensdag 18 november

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Er is dit keer een thema: 'Wel en wee op het kinderdagverblijf'.

Biodanza

Biodanza met Marlie verzorgt een avond over het leren in contact te zijn met je eigen grenzen en ze tot op zekere hoogte uit te dagen, maar ook om ze te bewaken wanneer iets je echt te ver gaat. Biodanza is een combinatie van muziek, dans en contact. Locatie: basisschool de Triangel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl / 06-24617030.

Dutch Magic

Ronald Moray en Peter Vogel behoren tot de beste goochelaars van Nederland. Door het fantastische samenspel in trucs en teksten weten zij elk publiek op cabareteske wijze te vermaken. Met recht de 'Dutch Masters of Magic'. Locatie: Theaterpand Weesp. Kaarten online verkrijgbaar via zone1380.nl.

Meezingen

Woensdag 18 november is er een meezingavond in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 20.00uur. Deelname gratis.

donderdag 19 november

Rindert Kromhout

Rindert Kromhout verzorgt een themaochtend in Bibliotheek Weesp op donderdag 19 november. In het voorjaar van 2008 bezocht de schrijver Monk's House waar Virginia Woolf woonde. Daar zag hij een folder van Charleston, het buitenhuis van de zus van Virginia, Vanessa Bell. Zo belandde hij in het huis van vooraanstaande leden van de Bloomsbury Groep in Engeland. Dat raakte hem zo dat hij besloot erover te schrijven. 10.00 uur | Gratis toegang.

Bingo Aetsveld

Bingo Aetsveld houdt een gezellige bingo op donderdag 19 november. Aanvang 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kunt u bellen met 410 362.

Film: 'Mia Madre'

In de City of Wesopa draait donderdag 19 november de film 'Mia Madre', over de existentiële crisis van een filmregisseuse. Margherita is druk bezig met de opnamen voor een sociaal drama over stakers. Haar moeder Ada ligt op sterven, maar Margherita wil of kan de ernst van de situatie niet onder ogen zien. Terwijl zij blijft werken, neemt broer Giovanni een jaar vrij om bij zijn moeder te zijn. Aanvang 20.00 uur | entree € 8,-.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. Meer info via 0294-41 05 78.

doorlopend

Taalcursussen

Vrouwen van Weesp verzorgt taalcursussen voor vrouwen. Het aanbod: Nederlands als tweede taal voor beginners en gevorderden en Engels voor beginners en gevorderden. Belangstellenden kunnen een gratis proefles aanvragen. Aanmelden via 06-43981582.

Kandidaten WADW

Weespers aan de Wand zoekt nieuwe deelnemers voor de kunstmanifestatie in het pinksterweekend van 2016. Kunstenaars die in Weesp wonen of daar hun atelier hebben, amateur of professioneel, kunnen zich tot uiterlijk 15 november 2015 opgeven bij het secretariaat: secretaris@weespersaandewand.nl.

Schuldhulpmaatjes

SchuldHulpMaatje zoekt nieuwe maatjes. SHM is een organisatie van vrijwilligers (de maatjes) die mensen met financiële problemen helpt om hun administratie en financiële situatie weer op orde te krijgen. Nieuwe maatjes krijgen eerst een korte training. Interesse? Neem contact op met Marien Weststrate: 06-52098171 / marien.weststrate@chello.nl.

Adri Westland

In Het Lichthuis aan het Waagplein is tot eind dit jaar een expositie te zien met werk van Adri Westland-Veldhuijsen. Zij maakt collages, landschappen, wenskaarten en ruimtelijke werkstukken van natuurlijke materialen zoals bloemen, bladeren, zaden en grassen. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.