De Kia Sportage wordt nog goed verkocht, zijn opvolger staat klaar.
De Kia Sportage wordt nog goed verkocht, zijn opvolger staat klaar.

Kia beleeft in Europa beste jaar ooit

De Kia's gaan als zoete broodjes over de toonbank. Van juli tot en met september verkochten de Koreanen in Europa 95.102 auto's: een record.

Tot dusver is 2015 voor Kia het beste jaar ooit wat verkopen in Europa betreft. De Kia Sportage is het bestverkochte model en blijft een sterke verkoopgroei noteren. Opmerkelijk, want zijn opvolger wordt begin 2016 verwacht. De op een na bestverkochte serie van Kia, de cee'd modelfamilie, kende eveneens een verkooptoename in het derde kwartaal. 58.761 cee'ds zijn er tot dusver dit jaar in Europa geregistreerd. Onder dit aantal bevinden zich ook een groot aantal GT-Line-uitvoeringen in combinatie met de nieuwe 1.0 liter T-GDI motor die onlangs met veel succes werd geïntroduceerd. Het felbevochten B-segment heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de verkooptoename van Kia gedurende het afgelopen kwartaal, met stijgende verkopen voor zowel de vernieuwde Rio als de vernieuwde Venga. De afzet van de Rio nam toe met maar liefst 10,8%.

Waar het marktaandeel in Europa rond de 3% ligt, zijn ook de verkopen op de Nederlandse markt onverminderd succesvol met een marktaandeel van rond de 5%. Met name de Kia Picanto, nog steeds de 2e best verkochte auto in het privésegment, draagt bij aan dit succes. Het Verenigd Koninkrijk blijft in Europa de grootste markt voor Kia, gevolgd door Duitsland (14.488 auto's) en Spanje (9.771 auto's).