Rindert Kromhout verzorgt donderdag een lezing in De Bibliotheek.
Rindert Kromhout verzorgt donderdag een lezing in De Bibliotheek. Foto: Christian Pfeiffer

woensdag 18 november

Voorverkoop |
Film en Eten

Vanwege de grote belangstelling komt de City zondag 24 januari met een tweede editie van Film en Eten. De voorverkoop start woensdag 18 november via www.wesopa.nl. De theaterzaal van The City of Wesopa wordt omgebouwd tot een culinaire cinema. Kok Vity van restaurant Minevitus tovert de gasten een vijfgangendiner voor en op het grote scherm worden intussen fragmenten uit bekende films vertoond. Die fragmenten zijn geselecteerd op dinerscènes. Het verhaal bij de films komt van foodwatcher Anneke Ammerlaan. Kaarten zijn te koop via www.wesopa.nl voor 55 euro per stuk, inclusief wijnarrangement.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 18 november een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Er is dit keer een thema: 'Wel en wee op het kinderdagverblijf'.

Biodanza

Biodanza met Marlie houdt woensdag 18 november een avond over het leren in contact te zijn met je eigen grenzen en ze tot op zekere hoogte uit te dagen, maar ook om ze te bewaken wanneer iets je echt te ver gaat. Biodanza is een combinatie van muziek, dans en contact. Locatie: basisschool de Triangel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl / 06-24617030.

Dutch Magic

Ronald Moray en Peter Vogel behoren tot de beste goochelaars van Nederland en staan woensdag 18 november in Theaterpand Weesp. Met fantastisch samenspel in trucs en teksten weten zij het publiek op cabareteske wijze te vermaken. Met recht de 'Dutch Masters of Magic'. Kaarten online verkrijgbaar.

Meezingen

Woensdag 18 november is er een meezingavond in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Deelname gratis.

donderdag 19 november

Rindert Kromhout

Rindert Kromhout verzorgt een themaochtend in De Bibliotheek Weesp op donderdag 19 november. In het voorjaar van 2008 bezocht de schrijver Monk's House waar Virginia Woolf woonde. Daar zag hij een folder van Charleston, het buitenhuis van de zus van Virginia, Vanessa Bell. Zo belandde hij in Charleston in het huis van Vanessa Bell en Duncan Grant, twee vooraanstaande leden van de Bloomsbury Groep in Engeland. Dat raakte hem zo, dat hij besloot erover te schrijven. Van 10.00 tot 12.00 uur | Gratis toegang.

Bingo Aetsveld

Bingo Aetsveld houdt een gezellige bingo op donderdag 19 november. Aanvang 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kunt u bellen met 0294-410 362.

Film: 'Mia Madre'

In de City of Wesopa draait donderdag 19 november de film 'Mia Madre', over de existentiële crisis van een filmregisseuse. Margherita is druk bezig met de opnamen voor een sociaal drama over stakers. Haar moeder Ada ligt op sterven, maar Margherita wil of kan de ernst van de situatie niet onder ogen zien. Terwijl zij gewoon blijft doorwerken, heeft broer Giovanni juist een jaar vrijaf genomen, zodat hij dichter bij zijn moeder kan zijn. Aanvang 20.00 uur | entree € 8,-.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

vrijdag 20 november

Christmas at Noon

Vocal vrouwengroep NOON van Gerard van Amstel verzorgt zondag 20 december een kerstconcert in Weesp. Locatie: de concertzaal van Koninklijke Harmonie de Adelaar aan de Papelaan. Aanvang: 12.00 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt.

Happy hour

Wijkoverleg Hogeweij nodigt wijkbewoners uit voor een buurtborrel. Het happy hour vindt vrijdag 20 november plaats in het Grand Café van De Hogeweyk aan de Heemraadweg. Tijd: van 16.00 tot 17.30 uur. Het wijkoverleg trakteert.

Night of the Music

De bands The Greased Crooks en Occurrence treden vrijdag 20 november op in de City met Night of the Music. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.45 uur. Entree € 5,-.

zaterdag 21 november

Kangoeroe Klup

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 21 november een Kangoeroe Klup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en nog meer. Deze zaterdag is het thema Sinterklaas. Van 10.00 tot 11.00 uur in het Argus clubhuis aan de Papelaan 126.

De Partizanen

De Partizanen (winnaar van de Neerlands Hoop Prijs 2015) staan in de City of Wesopa met droogkomische sketches met groot gevoel voor taal. Datum: zaterdag 21 november om 20.30 uur. Entree € 16,50.

zaterdag 21 november en zondag 22 november

Lichtspel

In de Van Houtenkerk is zaterdag 21 en zondag 22 november de kunstexpositie 'Lichtspel' te zien. Exposanten: Anna de Jong, Marloes Bomers, Michelle Ivankovic, Carla Rump en Marco Rump. Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

zondag 22 november

Zondagmiddagborrel

In Het Lichthuis wordt zondag 22 november een zondagmiddagborrel gehouden voor dertigers. Voor Weespers tussen de 25 en 40 jaar die echt contact zoeken met de mensen om zich heen, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Van 15.30 tot 17.30 uur. Kinderen mogen mee, er is genoeg voor ze te doen.

maandag 23 november

Hulp Koningsdag

Oranje Vereniging Weesp en Weesp Marketing zoeken mensen die willen helpen met het organiseren van Koningsdag 2016. Maandag 23 november is er om 19.00 uur een bijeenkomst in restaurant Aaltje aan de Herengracht. Weespers die willen aanhaken of leuke ideeën hebben zijn van harte welkom.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

maandag 23 november tot zaterdag 28 november

Coördinator
MS Collecteweek

Het Nationaal MS Fonds zoekt een coördinator in Weesp voor de collecteweek van 23 t/m 28 november. De coördinator is het aanspreekpunt voor de collectanten, is verantwoordelijk voor het verspreiden van de collectebussen en maakt een wijk of straatindeling. Houd je van regelen en organiseren en heb je goede sociale vaardigheden, neem dan contact op met pamela@nationaalmsfonds.nl. Collectanten zijn ook welkom.

dinsdag 24 november

Mamacafé: Boekstart

In De Bibliotheek wordt dinsdag 24 november een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Er is dit keer een thema: 'Boekstart'.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten, zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij juridische problemen. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

Meer agenda op pagina 20.

Maandag in Aaltje: een bijeenkomst over Koningsdag 2016.