De film 'Marguerite' draait donderdag 26 november in de City.
De film 'Marguerite' draait donderdag 26 november in de City.

Vervolg pagina 17

dinsdag 24 november

Inloop Versa Welzijn

Versa Welzijn Weesp houdt elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloop in de aula van Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier terecht voor koffie, een praatje en met vragen. Gratis entree. Eens per maand schuift er iemand aan die vertelt over zijn/haar werk/passie en eens per maand vindt er een creatieve activiteit plaats (kosten activiteit € 1,- p.p.).

woensdag 25 november

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt woensdag 25 november een soosmiddag in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. De toegang bedraagt € 2,-.

Lichtjesavond

Op woensdag 25 november houdt Uitvaartverzorging Myosotis in samenwerking met begraafplaats Carspelhof een lichtjesavond. Er zal muzikale omlijsting zijn en een ronde over de begraafplaats om kaarsjes bij dierbaren neer te zetten. De kaarsjes worden aangeboden door Uitvaartverzorging Myosotis. Tevens zijn er voor de kinderen dit jaar lampionnen. Na de ronde over de begraafplaats is er koffie en glühwein. De lichtjesavond start om 19.00 uur.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp houden 25 november een avond over de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

City Quiz

In theater de City of Wesopa wordt woensdag 25 november de City Quiz gehouden. Met vragen over onder meer actualiteiten, wetenschap, geschiedenis, film, muziek, literatuur en sport. Aanvang 20.30 uur, zaal open 19.45 uur. Vrij entree voor publiek, deelname kost € 15,- per team. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 26 november

Social media

Social media zijn hot. En de leeftijd waarop kinderen hiermee in aanraking komen wordt steeds jonger. Maar op de sociale media kijkt de hele wereld mee. En dat kan leuk zijn, grappig soms, maar het kan ook heel vervelend worden, zoals online pesten of nog erger. In De Bibliotheek wordt een lezing gehouden hierover. Datum: donderdag 26 november om 16.30 uur. De toegang is vrij, aanmelden is gewenst: debibliotheek@debibliotheek.org.

Marguerite

Donderdag 26 november in de City of Wesopa: de film 'Marguerite'. Is het een kraai? Is het een fluitketel? Nee, het is sopraan Marguerite Dumont die Mozarts 'Koningin der nacht' ten gehore brengt. Kinderen vluchten onder tafel, de rest van de bezoekers doet zijn uiterste best om een schaterlach te onderdrukken. Al zingt ze zichzelf naar de afgrond, dan nog maakt Catherine Frot haar personage Marguerite trots, menselijk en kwetsbaar tegelijk. Aanvang 20.00 uur | Entree € 8,-.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. We plannen gezamenlijk elke week een activiteit, bijvoorbeeld wandelen, zingen of iets creatiefs. Niets is verplicht. Kom gerust eens langs. Meer info via 0294-41 05 78.

vrijdag 27 november tot dinsdag 26 januari

Expositie

Van 27 november tot 26 januari 2016 is er in De Bibliotheek in Weesp een expositie van aquarellen van Marianne Mak. De aquarellen hebben veelal water en de werking van het licht als thema. De stijl is naturalistisch, met enkele zijsprongen in de richting van abstract.

zaterdag 28 november

Pepernotengala

Zaterdag 28 november om 15.30 uur start het eerste Pepernotengala in Weesp. Sinterklaas en zijn Pieten worden feestelijk onthaald in het clubhuis van de Adelaar aan de Papelaan. Het Sinterklaaskoor treedt op en het gala wordt gepresenteerd door Paul Passchier, bekend van het grote Sinterklaasfeest in Ahoy. Het gala start om 15.30 uur in het clubhuis van de Adelaar aan de Papelaan. Toegang is gratis, maar aanmelding wel verplicht. Na aanmelding wordt er een entreebewijs opgestuurd. Aanmelden kan via de mail: Marco@degooischemuziekschool.nl.

Camerata Fectionata

Kamerkoor Camerata Fectionata o.l.v. Fred Smalbrugge is terug in de Van Houtenkerk met hun lustrumconcert. De koorleden hebben een keuze gemaakt uit hun favoriete stukken en voeren deze met veel genoegen nog eens uit in de Van Houtenkerk in Weesp. Het programma bevat werken van Monteverdi, Palestrina, Andriessen en Pärt en daarnaast zal een nieuw werk van Fred Smalbrugge zijn première beleven. Aanvang 20.15 uur. Kaartverkoop aan de deur.

zondag 29 november

Nederlands Fluitkwartet

Het Nederlands Fluitkwartet verzorgt zondag 29 november een koffieconcert in de City of Wesopa. Met verschillende dwarsfluiten wordt de muziek diep doorgrond en het publiek betoverd. Aanvang 11.15 uur, zaal open 11.00 uur | Entree € 9,50, tot 12 jaar € 5,-.

maandag 30 november

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

dinsdag 1 december

Inloop Versa Welzijn

Versa Welzijn Weesp houdt elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloop in de aula van Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier terecht voor koffie, een praatje en met vragen. Gratis entree. Eens per maand schuift er iemand aan die vertelt over zijn/haar werk/passie en eens per maand vindt er een creatieve activiteit plaats (kosten activiteit € 1,- p.p.).

woensdag 2 december

Mamcafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 2 december een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp vieren woensdag 2 december het Sinterklaasfeest. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

Meezingen

Woensdag 2 december kunt u meezingen in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Deelname gratis.

doorlopend november

Schuldhulpmaatjes

SchuldHulpMaatje zoekt nieuwe maatjes. SHM is een organisatie van vrijwilligers (de maatjes) die mensen met financiële problemen helpt om hun administratie en financiële situatie weer op orde te krijgen. Nieuwe maatjes krijgen eerst een korte training. Interesse? Neem contact op met Marien Weststrate: 06-52098171 / marien.weststrate@chello.nl.

Adri Westland

In Het Lichthuis aan het Waagplein is een doorlopende expositie te zien met werk van Adri Westland-Veldhuijsen. Zij maakt collages, landschappen, wenskaarten en ruimtelijke werkstukken van natuurlijke materialen, zoals bloemen, bladeren, zaden en grassen. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Sinterklaasactie Asiel

Dierenwinkel Dobey en de Kringloper in Weesp willen ook dit jaar de dieren in het asiel een fijne pakjesavond bezorgen. De winkels hebben de handen ineengeslagen voor een sinterklaasactie. Klanten kunnen bij de Kringloper dekens, dierenvoer en wasmiddel inleveren. Bij Dobey kunnen afgedankte voerbakjes en dierenvoer worden ingeleverd. De voerverpakkingen mogen aangebroken zijn. De bakjes worden gevuld en samen met de schone dekens rond 5 december bij de asieldieren afgeleverd.

Taalcursussen

Vrouwen van Weesp verzorgt taalcursussen voor vrouwen. Het aanbod: Nederlands als tweede taal voor beginners en gevorderden en Engels voor beginners en gevorderden. Belangstellenden kunnen een gratis proefles aanvragen. Aanmelden via 06-43981582 of kom langs tijdens het spreekuur op maandag van 13.00 tot 15.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Locatie: Gebouw Papelaan 99, 2e verdieping. Meer informatie over de activiteiten van Vrouwen van Weesp is te vinden op www.vrouwenvanweesp.nl.

donderdag 3 december

Alzheimercafé

Donderdag 3 december is er weer een Alzheimercafé in Weesp. Deze avond kijken wij terug op het afgelopen jaar en vooruit naar 2016. Gastsprekers zijn Gerard Herderschee en Ton Koot. Locatie Hotel Hart van Weesp, Herengracht 35. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang en koffie zijn gratis.

zondag 6 december

Surpriseconcert

So What verzorgt zondag 6 december een surpriseconcert voor kinderen van 2 tot 92 jaar. Een verrassingsconcert rond sinterklaastijd met gepeperde noten! Inclusief flitscursus componeren met pepernoten. Muziek van o.a. Mozart en Chick Corea. Aanvang: 11.00 uur. Toegang: € 7,50, kinderen € 5,-. Kaartverkoop aan de deur.

Lichtjesavond, woensdag 25 november bij Myosotis.
So What: zondag 6 december in de Van Houtenkerk.