Chris Kamsteeg met vrouw en dochter.
Chris Kamsteeg met vrouw en dochter. Foto: Christian Pfeiffer

Chris Kamsteeg krijgt lintje voor trouwe brandweerdienst

WEESP - Meer dan 25 jaar trouwe brandweerdienst en zijn onuitputtelijke inzet voor het Weesper korps en het Rode Kruis werd zaterdag beloond. Chris Kamsteeg werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een grote verrassing.

De uitreiking was op een groot feest van de brandweer: de verenigingen Aktief (voor actieve brandweerlieden) en Non Aktief (voor afgezwaaide brandweerlieden) vierden hun verjaardag. Dat deden ze samen in de brandweerkazerne. Kamsteeg was zelf een van de organisatoren van het feest en had dit nooit verwacht.

Speciaal voor het feest was uit Emmeloord een oude Weesper brandweerwagen gehaald die daar bij de fabrikant Geesink staat. Tijdens een deel van het feest stond de wagen achter een gordijn en toen het gordijn eindelijk werd weggehaald stonden in de brandweerwagen familieleden van Chris Kamsteeg en de burgemeester.

Chris Kamsteeg is onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor de brandweer en het Rode Kruis. Bij de brandweer was hij binnen veel verschillende commissies actief. Hij zwaaide dit jaar af na bijna 29 jaar actieve brandweerdienst.

Fordson Thames
De oude brandweerwagen was trouwens nog even op een bijzondere manier in Weesp te zien. Omdat hij nog niet meteen terug naar Emmeloord hoefde, mocht dit weekend de oude Fordson Thames in de brandweerkazerne blijven. De oude wagen stond daar midden tussen het nieuwe materieel. Bos Kraanverhuur haalde de brandweerauto belangeloos eenmalig naar Weesp.

Op het grote brandweerfeest kwamen veel verhalen van oud-brandweerlieden weer bovendrijven bij het weerzien met de oude bekende.