Vorig jaar genoten 44 gasten van het kerstdiner tijdens de kerstinloop
Vorig jaar genoten 44 gasten van het kerstdiner tijdens de kerstinloop Foto: Eric Hage

Kerstinloop kan doorgaan dankzij nieuwe club

WEESP - Even spande het erom of er dit jaar op eerste kerstdag weer een kerstinloop in het Lichthuis georganiseerd zou worden, toen Annelies Westra aangaf dat ze het dit jaar niet kon doen. Haar oproep voor een opvolger bracht maar liefst drie vrouwen op de been: Frida Dasselaar, Laurinda Di Giacomo en Erica Hafmans nemen het stokje over.

En dus is er ook dit jaar voor Weespers die anders alleen thuis zouden zitten of voor mensen met een kleinere portemonnee op eerste kerstdag een kerstinloop in het Lichthuis naast de Grote Kerk. Vanaf 12.00 uur is de inloop met koffie en een kerstkrans, gevolgd door een programma met spelletjes, bingo, kerstverhalen en livemuziek. Ook de kerstborrel ontbreekt niet. Het hoogtepunt is natuurlijk het kerstdiner. Wie daar wil aanschuiven kan zich aanmelden bij Laurinda Di Giacomo via een mail aan Laurinda@kdg.nu of door even langs te lopen bij de makelaardij aan de Nieuwstad. Gasten kunnen ervoor kiezen om een deel van de middag mee te maken, maar zijn ook van harte welkom om aan alle activiteiten mee te doen.

Al jaren
Vanuit de overtuiging dat het voor niemand fijn is om zich met kerstmis eenzaam te voelen, nam Annelies Westra jaren geleden de organisatie van de kerstinloop op zich. Geroutineerd startte zij in oktober met de voorbereidingen, variƫrend van het bij elkaar roepen van het leger vrijwilligers tot de muziek en het vinden van sponsors voor het kerstdiner. Dan volgde het samenstellen van het menu, zo in elkaar gezet dat Annelies met de vrijwilligers vanuit de keuken in haar huis aan de Nieuwstraat de gerechten warm naar de overkant kon brengen. Frida, Laurinda en Erica maken bij de organisatie van hun eerste kerstinloop graag gebruik van de jarenlange ervaring van Annelies. Frida: "We hebben tijdens een gezellige avond alle tips opgeschreven en ook de lijst met vrijwilligers doorgekregen. De eersten hebben al bevestigd dat ze ook dit jaar weer mee willen doen, maar we kunnen natuurlijk altijd meer mensen gebruiken. Wie wil komen helpen kan een mail sturen aan Laurinda@kdg.nu." De dames denken dat het logistiek niet haalbaar is om zelf te koken voor de gasten. Daarom doen ze dit jaar een beroep op restaurants en slagers met de vraag of die het voor hen klaar willen maken. Het drietal heeft er zin in. Frida: "Kerstmis moet je niet in je eentje hoeven vieren. Voor wat mijn eigen kinderen betreft was het even wennen aan het idee dat ik niet de hele dag bij hen ben, maar ze vinden het nu juist een mooi idee. En om 18.30 uur ben ik er weer bij."