The Wetpaperboys bij Weesp Got Talent.
The Wetpaperboys bij Weesp Got Talent. Foto: Marieke van Veen

'Na 24 nummers vonden we onszelf wel een echte band'

WEESP - Frits Bil (49) en Patrick Cohen (39) sloten een avondje muziek maken meestal af met een paar biertjes in café de Natte Krant. Zat een nieuw nummer er goed in, dan kon het zomaar zijn dat de andere cafébezoekers plots werden getrakteerd op livemuziek. Ricardo Obermeijer (47) was daar een keer bij en sprak de jongens na zo'n spontaan optreden aan. Sinds die avond zijn ze met z'n drieën.

door Marieke van Veen

Na een jaar repeteren hadden ze zo'n 24 nummers op hun repertoire staan. Dat was het moment waarop de mannen beseften dat ze écht een band vormden. De naam werd ontleend aan de kroeg waar het allemaal begon en met een avondje in de City of Wesopa was het eerste echte optreden in 2010 een feit.

Driestemmig
Dat is vijf jaar geleden, dus de band is jarig. Dat wordt aanstaande zaterdag gevierd met een jubileumfeest in... nee, niet in de Natte Krant ("Daar komen we nog zelden eigenlijk"). Bar Olympus is het geworden, gratis toegankelijk voor iedereen die de Weesper band een warm hart toedraagt. Cohen: "We zingen de populairste liedjes uit ons repertoire van de afgelopen vijf jaar: 'You've got a friend' van Carole King en natuurlijk 'Words' van de Bee Gees. Onze driestemmigheid is ons sterkste punt. Daarmee kwamen we vorig jaar met Gooi Got Talent in de finale."

Grootste fan
De band speelt alleen covers, waarbij ze de liedjes op hun eigen manier brengen. Zelf nummers schrijven, daar begint Cohen niet aan. "Laat ik het zo zeggen: daar ligt niet mijn talent. Ik heb het wel eens geprobeerd hoor, maar ik kwam niet verder dan een soort 'Ik hou van jou en blijf je trouw'. Dat zou ik nog niet eens voor mijn vriendin zingen." Optredens van de band worden afgewisseld met gastoptredens en meet & greets. "We hebben door de jaren heen al zo vaak in Weesp opgetreden dat we inmiddels een vaste kern hebben. Onze grootste fan is Dionne, een buurvrouw. Ze is er altijd bij en laat ons na afloop altijd weten hoe gelukkig ze van onze optredens wordt."

Geweldige hobby
The Wetpaperboys treden op in cafés, op feesten en in huiskamers. "Met drie zangers, een gitaar en een keyboard nemen we relatief weinig ruimte in, dus we kunnen overal spelen." Een volle kroeg die een Nederlandstalige kraker mee blèrt of een intiem huiskamerconcert, Cohen kan en wil niet kiezen. "Het is allebei tof. We genieten overal met volle teugen van. Ik zou best meer willen, door willen breken. Maar daar zouden we dan echt met z'n drieën vol gas voor moeten gaan. Maar ja, we hebben ook gewoon een baan, een gezin, familie. Ik beschouw het maar als een geweldige hobby die me geen geld kost en waarbij ik ook meteen een avondje uit ben."

Het jubileumfeest is zaterdag 28 november vanaf 20.00 uur in Bar Olympus. Reserveren is niet nodig, toegang is gratis. Drankjes voor eigen rekening.