Ook de Opel Corsa vijfdeurs is zuinig genoeg voor 14% bijtelling.
Ook de Opel Corsa vijfdeurs is zuinig genoeg voor 14% bijtelling.

Nog heel even profiteren van 14%

Autodealers merken een run op leaseauto's met 14% bijtelling. Logisch, want wie zo'n auto vóór 31 december op kenteken zet, profiteert nog vijf jaar van deze lage bijtelling. Dezelfde auto valt vanaf 1 januari in de 21%-categorie. Goed nieuws voor alle leaserijders: de autodealers hebben de meeste 14%-modellen nog volop op voorraad.

Vrijwel alle modellen met 14% bijtelling zijn nog leverbaar en dit jaar te rijden. De Volkswagen Polo BlueMotion kan moeilijk worden en van de Porsche Cayenne S E-Hybird zijn er ook niet veel meer, maar verder is er keuze genoeg.

Omdat Opel de vijfdeurs .3 CDTi Easytronic 3.0 Start/Stop nog iets zuiniger wist te maken, staat dat model nu ook in de 14%-showroom. Naast de driedeurs, want die was al langer zuinig genoeg voor deze categorie. Andere modellen die dit jaar nog tot het 14%-voordeel horen, zijn de zeer zuinige versies van de Citroën C3, Cactus en DS3, Fiat Punto, Ford Fiesta, Lexus CT, Mercedes 500, Peugeot 207 en 308, Porsche Panamera, Renault Clio, Seat Mii, Skoda Citigo, Toyota Auris en Yaris, Volkswagen Up! en Polo en de Volvo V40.

Overigens is er met de 7% plug-in hybrides hetzelfde aan de hand, die gaan per 1 januari naar een bijtelling van 15%. Op deze zuinige jongens is al een tijdje een run en daardoor zijn deze al sinds de zomer steeds moeilijker leverbaar.