Orphan-P met Siebo Wesdorp, Gerard van Amstel, Marloes Smit, Henk Noorland, Dennis van Amstel, Niek van Doorn en Sjoerd Zegwaard.
Orphan-P met Siebo Wesdorp, Gerard van Amstel, Marloes Smit, Henk Noorland, Dennis van Amstel, Niek van Doorn en Sjoerd Zegwaard.

Met Weesp een feestje bouwen voor 3 FM Serious Request

WEESP - Gewoon omdat het leuk is en bijdraagt aan een goed doel: de Weesper band Orhan-P geeft op 19 december een benefietconcert in theater City of Wesopa. De totale opbrengst gaat naar 3FM Serious Request. Door te doneren op hun favoriete nummer bepaalt het publiek welke popnummers gespeeld gaan worden. Wat uiteindelijk de favoriete top 5 van Weesp gaat worden blijft tot op het laatste moment spannend. Voor het voorprogramma zoekt de band nog jonge muzikanten die mee willen doen.

door Ruth van Kessel

De allround coverband heeft een lijst met 75 bekende popnummers samengesteld. Vanaf 1 december is deze lijst te vinden op de website van de City of Wesopa. Mensen kunnen doneren op hun favoriete nummer en de songs die het meeste geld opbrengen worden tijdens het concert door Orphan-P ten gehore gebracht. Sjoerd Zegwaard van de band is enorm enthousiast: "Ik legde het idee voorzichtig neer bij Dorothy Vriend van de City of Wesopa en zij was er meteen voor te vinden. Van het ene idee kwam het andere en iedereen doet belangeloos meer. Het is te kort dag om een glazen huis in Weesp te realiseren, maar gezien het enthousiasme zie ik dat er volgend jaar nog wel van komen. Radio Weesp die van daaruit gaat uitzenden, hoe leuk zou dat zijn? Ik heb het nog niet gevraagd, hoor, eerst maar eens dit benefietconcert tot een succes maken met een mooie opbrengst voor 3 FM Serious Request. Ik hoop dat Weespers die toch al van plan waren om te doneren dit nu via onze actie willen doen. Want wat zou het leuk zijn om met een mooie vette cheque naar het Glazen Huis in Heerlen te mogen afreizen!"

Waarom doen jullie dit?
"Elk jaar opnieuw ben ik diep onder de indruk van de impact van Serious Request. Ik ben natuurlijk gek op popmuziek, maar dat is het niet alleen. Serious Request brengt veel teweeg in het land en je ziet een enorme saamhorigheid om het goede doel te steunen. En die positieve energie die vrijkomt is misschien wel net zo belangrijk als het geld. Ik opperde het idee bij de bandleden van Orphan-P en die gingen er meteen in mee."

Serious Request zet zich dit jaar in voor een toekomst voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.
"Een heel goed doel gezien de tijd waarin we leven. Omdat jongeren centraal staan lijkt het ons daarom leuk om jongeren en kinderen bij het benefietconcert te betrekken en jonge muzikanten in een voorprogramma te laten spelen. We zijn bezig om dit te organiseren, maar bij deze roep ik jongeren op om mee te doen. Zin? Stuur dan een mail aan Dorothy Vriend via info@wesopa.nl."

Wat kan het publiek verwachten?
"Een hele gezellige avond in de City waarbij je favoriete nummers worden gespeeld. Ik hoop dat de energie net zo dynamisch is als bij het Glazen Huis, met volop interactie met het publiek. Wat wil je horen? Welk nummer haalt de eerste plaats in Weesp? Laat maar weten! Op de avond zelf kan er nog gedoneerd worden op nummers, zo blijft het spannend en leuk voor het publiek, en voor ons natuurlijk. We zijn ook nog bezig om bekende Weesper musici met ons mee te laten spelen bij bepaalde songs. Het wordt gewoon een feestje."

'We willen met een vette cheque naar het Glazen Huis afreizen'

Jouw persoonlijke top 3?
"O, ik vind zo veel leuk. Maar als ik dan moet kiezen dan zet ik op drie 'Uptown Funk' van Mark Ronson, op twee 'Honkey Tonk Woman' van The Rolling Stones en met stip op één: 'This is what it feels like' van Armin van Buren. Ik hoop dat we dat gaan spelen, maar dat ligt natuurlijk aan Weesp, haha." Het concert is zaterdag 19 december om 20.00 uur. Tickets à 5 euro en donaties via www.wesopa.nl.

Afbeelding