Camerata Fectionata geeft zaterdag een lustrumconcert.
Camerata Fectionata geeft zaterdag een lustrumconcert.

woensdag 25 november

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt een soosmiddag in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. De toegang bedraagt € 2,-.

Lichtjesavond

Uitvaartverzorging Myosotis verzorgt in samenwerking met begraafplaats Carspelhof een Lichtjesavond. Met muziek en een ronde over de begraafplaats om kaarsjes neer te zetten. Voor kinderen zijn er lampionnen. Na afloop is er koffie en glühwein. De Lichtjesavond start om 18.30 uur.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp houden een avond over de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

City Quiz

In theater de City of Wesopa wordt de City Quiz gehouden. Met vragen over onder meer actualiteiten, wetenschap, geschiedenis, film, muziek, literatuur en sport. Aanvang 20.30 uur, zaal open 19.45 uur. Vrij entree voor publiek, deelname kost € 15,- per team. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 26 november

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). Kom gerust eens langs. Meer info via 0294 - 41 05 78.

Voedselbank

Elke donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Bingomiddag

Buurtvereniging De Achtergracht houdt donderdag 26 november een gezellige bingo met leuke prijzen. Aanvang 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan.

Lezing Social media

Social media zijn hot. En de leeftijd waarop kinderen hiermee in aanraking komen wordt steeds jonger. Maar op de sociale media kijkt de hele wereld mee. Dat kan leuk zijn, maar het kan ook heel vervelend worden, zoals online pesten of nog erger. In De Bibliotheek wordt een lezing gehouden hierover. Aanvang: 16.30 uur. De toegang is vrij, aanmelden is gewenst: debibliotheek@debibliotheek.org.

'Marguerite'

In de City of Wesopa: de film 'Marguerite'. Is het een kraai? Is het een fluitketel? Nee, het is sopraan Marguerite Dumont die Mozarts Koningin der nacht ten gehore brengt. Al zingt ze zichzelf naar de afgrond, dan nog maakt Catherine Frot haar personage Marguerite trots, menselijk en kwetsbaar tegelijk. Aanvang 20.00 uur | Entree € 8,-.

zaterdag 28 november

Sieradensmid

De Wereldwinkel houdt een sieradenweekend. In de winkel is smid Dambar uit Nepal aanwezig. Kom kijken hoe de sieraden worden gemaakt en laat uw eigen sieraad maken. Van 11.30 tot 15.30 uur.

Pepernotengala

Het eerste Pepernotengala van Weesp! Sinterklaas en zijn Pieten worden feestelijk onthaald in het clubhuis van de Adelaar aan de Papelaan. Het Sinterklaaskoor treedt op en het gala wordt gepresenteerd door Paul Passchier, bekend van het grote Sinterklaasfeest in Ahoy. Het gala start om 15.30 uur. Toegang is gratis, maar aanmelding wel verplicht. Na aanmelding wordt er een entreebewijs opgestuurd. Aanmelden kan via de mail: Marco@degooischemuziekschool.nl.

Wetpaperboys

De Weesper band The Wetpaperboys bestaat 5 jaar. Dat wordt gevierd met een jubileumfeest in Bar Olympus. De mannen brengen hun mooiste covers ten gehore, er zijn gastoptredens en meet & greets. De entree is gratis. Aanvang: 20.00 uur.

Camerata Fectionata

Kamerkoor Camerata Fectionata onder leiding van Fred Smalbrugge is terug in de Van Houtenkerk met een lustrumconcert. De koorleden hebben een keuze gemaakt uit hun favoriete stukken en voeren deze met veel genoegen nog eens voor u op. Het programma bevat werken van Monteverdi, Palestrina, Andriessen en Pärt en daarnaast zal een nieuw werk van Fred Smalbrugge zijn première beleven. Aanvang 20.15 uur. Kaartverkoop aan de deur.

zondag 29 november

Koffieconcert

Het Nederlands Fluitkwartet verzorgt een koffieconcert in de City of Wesopa. Met verschillende dwarsfluiten wordt de muziek diep doorgrond en het publiek betoverd. Aanvang 11.15 uur, zaal open 11.00 uur | Entree € 9,50, tot 12 jaar € 5,-.

Expositie

In het atelier van Juliette Swillens (Dammerweg 8) is van 14.00 tot 17.00 uur werk te zien van haar cursisten. Kom onder het genot van een hapje en een drankje kijken naar een grote collectie schilderijen. Een deel van het werk is bovendien te koop.

maandag 30 november

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Flexwerkplek

Werk jij ook liever in gezelschap van anderen? Kom naar de flexwerkplek van de Verbindingsfabriek! Of je nou zzp'er, werkzoekende of student bent, je bent van harte welkom om je kennis te delen, anderen te inspireren en geïnspireerd te raken door anderen. Voorlopig is de flexwerkplek alleen nog op maandagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Het kantoorpand is van alle gemakken voorzien, met onder meer koffie en wifi. Er zijn vooralsnog geen kosten aan verbonden, maar een kleine vergoeding voor koffie en thee is welkom. Er is ruimte voor zeker twintig mensen. Aanmelden kan via petra@deverbindingsfabriek.nl.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

dinsdag 1 december

Dikke Jas Concert

Christiaan de Jong verzorgt een Dikke Jas Concert in de Van Houtenkerk. Aanvang: 12.30 uur. Op het programma: improvisaties op versterkte gitaar naar aanleiding van thema's van J. Coltrane, C. Parker, K. Jarrett, T. Monk, C. Mingus en eigen werk. Entree: een vrije gift.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

Inloop Versa Welzijn

Versa Welzijn Weesp houdt elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloop in de aula van Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier terecht voor koffie, een praatje en met vragen. Gratis entree. Eens per maand schuift er iemand aan die vertelt over zijn/haar werk/passie en eens per maand vindt er een creatieve activiteit plaats (kosten activiteit € 1,- p.p.).

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij juridische problemen. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Per consult wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

doorlopend

Adri Westland

In Het Lichthuis is een doorlopende expositie te zien met werk van Adri Westland-Veldhuijsen. Zij maakt collages, landschappen, wenskaarten en ruimtelijke werkstukken van natuurlijke materialen. Van dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Sinterklaasactie Asiel

Dierenwinkel Dobey en de Kringloper in Weesp willen ook dit jaar de dieren in het asiel een fijne pakjesavond bezorgen. Klanten kunnen bij de Kringloper dekens, dierenvoer en wasmiddel inleveren. Bij Dobey kunnen afgedankte voerbakjes en dierenvoer worden ingeleverd. De voerverpakkingen mogen aangebroken zijn. De bakjes worden gevuld en samen met de schone dekens rond 5 december bij de asieldieren afgeleverd.

Donderdag in de City: de film 'Marguerite'.