'Holland - Natuur in de Delta' draait twee keer deze week.
'Holland - Natuur in de Delta' draait twee keer deze week.

woensdag 2 december

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten.

Sintvoorstelling

In de City of Wesopa is de jeugdvoorstelling 'Loet moet naar Sinterklaas' te zien. Een vrolijke, muzikale en interactieve familietheatervoorstelling vol liedjes en (poppen)spel. Aanvang 15.00 uur. Entree € 7,50.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp vieren het sinterklaasfeest. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

Meezingen

U kunt komen meezingen in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang 20.00 uur. Deelname gratis.

donderdag 3 december

Werken in de Cloud

Het Tablet Café houdt een themabijeenkomst over werken in de Cloud. Van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Weesp. De entree is vrij. Iedereen is welkom.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Alzheimercafé

Maandelijks Alzheimercafé in Hotel Hart van Weesp. Deze avond kijken wij terug op het afgelopen jaar en vooruit naar 2016. Gastsprekers zijn Gerard Herderschee en Ton Koot. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. De toegang en koffie zijn gratis.

De Avond van de Ziel

Medium Janneke Leber houdt een lezing vol praktische voorbeelden die niet alleen leuk is om naar te luisteren, maar die je ook ervaart en die aanzet tot nadenken. Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Locatie: Zwave, Spoorstraat 4. De entree is 10 euro. Aanmelden kan via info@zwave-weesp.nl.

Natuur in de Delta

In theater de City of Wesopa draait de documentaire 'Holland – Natuur in de Delta'. Regie: Mark Verkerk. Aanvang 20.00 uur . Entree € 8,-. Verhinderd? De film wordt zondag 6 december nogmaals vertoond.

zondag 6 december

Surpriseconcert

So What verzorgt zondag 6 december een surpriseconcert voor kinderen van 2 tot 92 jaar. Een verrassingsconcert rond sinterklaastijd met gepeperde noten. Inclusief flitscursus componeren met pepernoten. Muziek van o.a. Mozart en Chick Corea. Aanvang: 11.00 uur. Toegang: € 7,50, kinderen € 5,-. Kaartverkoop aan de deur.

Natuur in de Delta

In de City of Wesopa draait nogmaals de film 'Holland – Natuur in de Delta'. Aanvang 20.00 uur . Entree € 8,-.

maandag 7 december

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

maandag 7 december

Flexwerkplek

Werk jij ook liever in gezelschap van anderen? Kom naar de flexwerkplek van de Verbindingsfabriek van 13.00 tot 17.00 uur. Met 20 werkplekken, goede koffie en wifi. Gratis entree, maar een kleine vergoeding voor de koffie is welkom. Aanmelden kan via petra@deverbindingsfabriek.nl.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

dinsdag 8 december

Babysensory

In De Bibliotheek wordt dinsdag 8 december een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom. Er is dit keer een thema: 'Babysensory'.

Inloop Versa Welzijn

Versa Welzijn Weesp houdt van 13.30 tot 15.30 uur een inloop in de aula van Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier terecht voor koffie, een praatje en vragen. Gratis entree.

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij juridische problemen. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is open voor buurtactiviteiten zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00-16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

woensdag 9 december

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt een soosmiddag in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. De toegang bedraagt € 2,-.

donderdag 10 december

Etiketten maken

Nog heel even en de kerstkaarten moeten op de bus. Alle enveloppen met de hand schrijven blijft een hele klus. Bij voldoende belangstelling houdt Seniorweb Weesp van 9.30 tot 12.00 uur een workshop 'Etiketten maken op de computer'. Locatie: Bibliotheek Weesp. Kosten: € 5,-. Aanmelden: seniorwebweesp@gmail.com.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom.

Omgaan met verlies

Op uitnodiging van Uitvaartverzorging Nieuwhof - Van Vuure verzorgt pastor en rouwboekenschrijver Marinus van den Berg een lezing over omgaan met verlies en verdriet. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Afscheidscentrum Nieuwhof - Van Vuure aan de Utrechtseweg. Aanmelden voor gratis deelname via (0294) 41 38 00 of uitvaart@vanvuure.nl.

Kerstbingo

Bingo Aetsveld houdt een speciale kerstbingo in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Aanvang: 20.00 uur. Voor halen en brengen kunt u bellen met 0294-410362.

Film: 'Crimson Peak'

In de City draait de film 'Crimson Peak'. De jonge, aspirerend schrijfster Edith Cushing wordt verscheurd door haar liefde voor haar jeugdvriend en de verleiding van een mysterieuze buitenstaander. Regie: Guillermo del Toro, VS 2015. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 11 december en zaterdag 12 december

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

vrijdag 11 december

Open dag Altacel

Het bedrijf Altacel aan de Gemeenschapspolderweg houdt een open huis. Dit om de nieuwe tienkleuren flexopers te introduceren. Wie deze futuristische drukpers en de verbouwde productieruimte wil komen bekijken, kan zich aanmelden door te bellen met 0294-745000.

ArteMisses

Ensemble ArteMisses geeft om 14.00 uur een concert in Vivium Oversingel. Met Arwen Christiaanse (piano), Hester Hentzepeter (sopraan) en Karen Langendonk (mezzosopraan en dwarsfluit). Met bijzondere duetten, opera en instrumentaal spel. Dit concert kost 1 strip op de Vivium Strippenkaart (ter plaatse verkrijgbaar). Aanvang: 14.00 uur.

Trio Bier

De Amsterdamse formatie Trio Bier staat in de City met het muzikale feestje 'Trio Bier speelt voor zes'. In het voorprogramma speelt The Wetpaperboys. Aanvang 21.00 uur, entree € 15,-.

doorlopend

Adri Westland

In Het Lichthuis is een doorlopende expositie te zien met werk van Adri Westland-Veldhuijsen. Collages, landschappen, kaarten en ruimtelijke werkstukken van natuurlijke materialen. Dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Woensdag in de City: Loet moet naar Sinterklaas.