De nieuwe Mégane telt veel vernieuwingen, maar is nauwelijks duurder.
De nieuwe Mégane telt veel vernieuwingen, maar is nauwelijks duurder.

Mégane hatchback in vijf smaken

De nieuwe Renault Mégane hatchback staat vanaf begin maart 2016 bij de Nederlandse dealers in de showroom. Leverbaar voor prijzen vanaf € 20.290,-. Daarmee is hij, ondanks alle nieuwe technologieën en de rijkere uitrusting, vergelijkbaar geprijsd met het huidige model. Renault levert de nieuwe Mégane met keuze uit vijf uitvoeringen en vijf motoren, waarvan alle diesels in aanmerking komen voor 21 procent bijtelling.

De basisuitvoering is de Renault Mégane hatchback Life, standaard voorzien van zaken als cruisecontrol, digitale radio, Hill-Start Assist voor eenvoudig vanuit stilstand wegrijden tegen een helling op, ledachterlichten, airconditioning en elektrisch bedienbare zijruiten voor en achter. Na de Life volgt de Zen-uitvoering. Deze is standaard uitgerust met onder meer een navigatiesysteem met TomTom LIVE-navigatie. De Bose-uitvoering richt zich op comfort en is standaard voorzien van een bestuurdersstoel met elektrische massagefunctie, een premium Bose audiosysteem en Renault Multi-SENSE, waarmee de bestuurder de instellingen kan aanpassen die van invloed zijn op de rijervaring en de sfeer in het interieur. De GT-Line heeft die Multi-SENSE ook en legt het accent meer op sportiviteit.

De topversie is de GT, voor ultiem rijplezier voorzien van de 4control-vierwielbesturing, een sportchassis en een ongeëvenaarde acceleratie.