De Logan MCV van Dacia rijdt nu ook op gas.
De Logan MCV van Dacia rijdt nu ook op gas.

Automaat en lpg voor Sandero en Logan

Dacia breidt het aanbod van de Sandero, Sandero Stepway en de Logan MCV uit met Bi-Fuel-versies met een lpg-installatie en Easy-R-versies met een geautomatiseerde transmissie.
Die transmissie en de lpg-installatie zijn uitsluitend in combinatie met de TCe 90-turbobenzinemotor met 90 pk (66 kW) leverbaar. De lpg-installatie zorgt voor een nieuwprijs die € 200,- lager uitpakt dan bij dezelfde versie zonder lpg. De Dacia Sandero TCe 90 Bi-Fuel Stop & Start is daardoor nu leverbaar vanaf € 10.990,- inclusief btw en bpm. De Logan MCV TCe 90 Bi-Fuel Stop & Start is er vanaf € 11.790,-. Zakelijk rijders profiteren bovendien van 21% bijtelling voor privégebruik. Dacia monteert de lpg-installatie af-fabriek op de plaats van het reservewiel, zodat er geen verlies is aan laadruimte. De lpg-installatie is leverbaar in de uitvoeringen Ambiance en Lauréate van de Sandero, de Sandero Stepway en alle uitvoeringen van de Logan MCV.

De geautomatiseerde Easy-R-transmissie heeft een bescheiden meerprijs van slechts € 500,-. Hij is beschikbaar voor de Sandero, de Sandero Stepway en de Logan MCV. De Easy-R en Bi-Fuel-versies staan vanaf medio februari bij de Dacia-dealer in de showroom.