De film 'Crimson Peak' draait donderdag in de City.
De film 'Crimson Peak' draait donderdag in de City.

woensdag 9 december

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis Weesp houdt woensdag 9 december een soosmiddag in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een praatje, kopje koffie en een spelletje. De toegang bedraagt € 2,-.

donderdag 10 december

Etiketten maken

Nog heel even en de kerst- en nieuwjaarskaarten moeten al weer op de bus. Alle enveloppen met de hand schrijven blijft een hele klus. Bij voldoende belangstelling houdt Seniorweb Weesp donderdag 10 december van 9.30 tot 12.00 uur een workshop 'Etiketten maken op de computer'. Locatie: Bibliotheek Weesp. Deelname kost € 5,-. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar seniorwebweesp@gmail.com.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. We plannen gezamenlijk elke week een activiteit, bijvoorbeeld wandelen, zingen of iets creatiefs. Niets is verplicht. Kom gerust eens langs. Meer info via 0294-41 05 78.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Omgaan met verlies

Op uitnodiging van Uitvaartverzorging Nieuwhof-Van Vuure verzorgt Marinus van den Berg donderdag 10 december een lezing over omgaan met verlies en verdriet. De rouwbegeleider gaat in op de uiteenlopende fases van rouw en belicht verschillende gedachten, individuele gevoelens en intenties van mensen die bij verlies komen kijken. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Afscheidscentrum Nieuwhof-Van Vuure aan de Utrechtseweg 110 A. Aanmelden voor gratis deelname via 0294-41 38 00 of uitvaart@vanvuure.nl.

Healinginloop

Zit je laag in je energie, valt de herfst je zwaar, zie je op tegen de feestdagen of kun je gewoon wel een oppepper gebruiken? Kom dan naar onze gratis healing-inloopavond op donderdag 10 december. We geven universele energie door die bijvoorbeeld kan werken als energieboost of als totale ontspanning. Voor de duidelijkheid: healing vervangt nooit de reguliere geneeskunde. Bovendien stellen we geen diagnoses, want dat kunnen we helemaal niet. Iedereen is welkom tussen 20.00 en 21.30 uur, elke healing duurt ongeveer 15 minuten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zwave-Weesp, Spoorstraat 4.

Schrijfcafé

De Weesper Boekhandel komt met een schrijfcafé. Kom proeven van het schrijverschap onder leiding van gevestigde auteurs Eva en Renee Kelder. Van 19.00 tot 21.30 uur, entree 10 euro. Vooraf aanmelden is gewenst: reneekelder@hotmail.com.

Kerstbingo

Bingo Aetsveld houdt een speciale kerstbingo op donderdag 10 december in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Aanvang: 20.00 uur. Voor halen en brengen kunt u bellen met 0294 - 410362.

Film: 'Crimson Peak'

In de City draait donderdag 10 december de film 'Crimson Peak'. De jonge, aspirerend schrijfster Edith Cushing wordt verscheurd door haar liefde voor haar jeugdvriend en de verleiding van een mysterieuze buitenstaander. Regie: Guillermo del Toro, VS 2015. Aanvang 20.00 uur entree € 8,-.

vrijdag 11 december

ArteMisses

Ensemble ArteMisses geeft vrijdag 11 december om 14.00 uur een concert in Vivium Oversingel. Met Arwen Christiaanse (piano), Hester Hentzepeter (sopraan) en Karen Langendonk (mezzosopraan en dwarsfluit). Zij spelen een verschillend programma met bijzondere duetten, opera en instrumentaal spel. Dit concert kost 1 strip op de Vivium Strippenkaart (ter plaatse verkrijgbaar). Aanvang: 14.00 uur.

Open dag Altacel

Het bedrijf Altacel aan de Gemeenschapspolderweg houdt vrijdag 11 december een open huis. Dit om de nieuwe tienkleuren flexopers te introduceren. Wie deze futuristische drukpers en de verbouwde productieruimte wil komen bekijken, kan zich aanmelden door te bellen met 0294-745000.

Trio Bier

De Amsterdamse formatie Trio Bier staat vrijdag 11 december in de City met het muzikale feestje 'Trio Bier speelt voor zes'. In het voorprogramma speelt The Wetpaperboys. Aanvang 21.00 uur, entree € 15,-.

vrijdag 11 december en zaterdag 12 december

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 11 december aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 12 december. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 12 december

Winkelrondleiding

Op zaterdag 12 december organiseert Kersvers Voedingsadvies een supermarktrondleiding waarbij je alles leert van een voedingconsulente over keuzes en producten in de winkel. Voor iedereen die meer wil weten over gezonde voeding en zijn productkennis wil vergroten. Zaterdag 12 december van 8.45 tot 10.00 uur in Albert Heijn Hogeweij. De kosten bedragen € 7,50 per persoon. Meer informatie via www.kersversvoedingsadvies.nl.

Kerstmarkt in kerk

De Creatieve Groep van de H.H. Laurentius en Maria Magdalenakerk houdt een kerstmarkt in het kerkgebouw aan de Mr. P.J. Troelstralaan 19. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom. De koffie en warme chocolademelk met wat lekkers (tegen een kleine vergoeding) staan klaar. Er zijn onder meer kerststukjes, kerstengelen, kerstkransen en cadeautjes te koop. Ook is er een loterij. Tijdens de kerstmarkt is er een gevarieerd muzikaal programma met onder meer orgel-, piano- en saxofoonspel. Kinderkoren van de basisscholen in Weesp en de peuterspeelzaal komen zingen. Ook is er een optreden van Hanneke Huibers. Vanaf 18.30 uur is het kerkgebouw een locatie van het Weesper Korenfestival.

Open huis CitySeat

CitySeat houdt zaterdag 12 december van 13.00 tot 16.00 uur open huis. CitySeat biedt flexibele werkplekken voor zelfstandig ondernemers (zzp'ers) en organiseert daarnaast maandelijks workshops en inspiratiesessies om ondernemers te ondersteunen bij hun ontwikkeling en groei. CitySeat is gevestigd aan het Stationsplein.

Korenfestival

De 16e editie van het Weesper Korenfestival wordt gehouden op zaterdag 12 december. Op acht locaties (twee meer dan vorig jaar) treden tussen 18.00 en 22.00 uur verschillende koren op. Van pop tot klassiek en van close harmony tot smartlap. Op www.korenfestivalweesp.nl is informatie over de deelnemende koren en het programma te vinden. WeesperNieuws publiceert bovendien in de krant van 9 december een overzicht. Tegelijk met het korenfestival houden de Weesper winkeliers een kerstmarkt in het centrum, van 12.00 tot 20.00 uur. Zie ook pagina 17.

Rommelmarkt

In het gebouw van de Evangelische Gemeente aan de Nieuwstad 50 is zaterdag 12 december een rommelmarkt vanaf 9.00 uur. De opbrengst is bestemd voor de stichting Open Doors.

Kangoeroeklup

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 12 december een Kangoeroe Klup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen.
Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en nog meer. Van 10.00 tot 11.00 uur in het Argus clubhuis aan de Papelaan 126.

Kinderkoren

Diverse kinderkoren- en bands verzorgen het voorprogramma van het grote korenfestival. Katholieke kerk, Troelstralaan: doorlopend optredens van onder meer de Jozefschool en de stichting Weesper Peuterklassen. Van Houtenkerk, Oudegracht: 14.00 uur kerstkoren Van der Muelen-Vastwijkschool, 15.15 uur kerstkoor basisschool De Terp. Grote Kerk, Nieuwstraat: vanaf 13.00 uur optredens bands Muziektuin, vanaf 14.30 uur optredens instrumentale leerlingen Van der Muelen-Vastwijkschool en De Gooische Muziekschool.

Meer agenda op pagina 21.

De kerstman van Sky Radio komt zaterdag naar de kerstmarkt.