Circastique won Popster 2015. Woensdag de 16e in de City.
Circastique won Popster 2015. Woensdag de 16e in de City.

Vervolg van pagina 19.

zondag 13 december

Meditatie

Meditatieworkshop 'Gewoon Zijn', iedere tweede zondag van maand in het OAZ-Gebouw aan de J.A. Fijnvandraatlaan 2 van 13.30 tot 15.30 uur. Meer info of aanmelden? Bel 06-38104942 of kijk op www.facebook.com/firststeptohappinessnederland.

Kroonkoor Oversingel

Zondag 13 december verzorgt het Weesper Kroonkoor een kerstconcert in het restaurant van Vivium Oversingel. De entree is gratis. Iedereen is welkom. Van 15.00 tot 16.00 uur.

Christmas carols

Het traditionele Festival of Lessons and Carols vindt zondag 13 december plaats in de Grote of Laurenskerk aan de Nieuwstraat te Weesp. Aanvang 19.30 uur. De toegang is vrij. Het Christmas Carols Koor staat onder leiding van Miriam Westgeest en het orgel wordt bespeeld door Christine Kamp. Het belooft een sfeervolle avond te worden.

maandag 14 december

Koffiemiddag

De Zonnebloem houdt maandag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in De Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel. De entreeprijs bedraagt € 2,00.

Wandelgroep

Voor mensen met geheugenproblemen wordt er maandag 7 december een speciale wandeling gehouden, uitgezet door vrijwilligers. Aanvang om 14.00 uur vanuit De Bibliotheek aan de Oudegracht. Om 16.00 uur een gezamenlijk afsluiting met thee of koffie. De route wordt aangepast aan de wensen van de deelnemers.

Inloop Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Verbindingsfabriek

Werk jij ook liever in gezelschap van anderen? Kom naar de flexwerkplek van de Verbindingsfabriek! Of je nou zzp'er, werkzoekende of student bent, je bent van harte welkom om je kennis te delen, anderen te inspireren en geïnspireerd te raken door anderen. Voorlopig is de flexwerkplek alleen nog op maandagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Het kantoorpand is van alle gemakken voorzien, met onder meer koffie en wifi. Er zijn vooralsnog geen kosten aan verbonden, maar een kleine vergoeding voor koffie en thee is welkom. Er is ruimte voor zeker twintig mensen. Aanmelden kan via petra@deverbindingsfabriek.nl.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

dinsdag 15 december

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

Inloop Versa Welzijn

Versa Welzijn Weesp houdt elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloop in de aula van Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier terecht voor koffie, een praatje en met vragen. Gratis entree. Eens per maand schuift er iemand aan die vertelt over zijn/haar werk/passie en eens per maand vindt er een creatieve activiteit plaats (kosten activiteit € 1,- p.p.).

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag (met uitzondering van de basisschoolvakanties) spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij problemen op het gebied van arbeidsrecht, familierecht, consumentenrecht, huurrecht, overheid en meer. De vrijwillige medewerkers van de Rechtswinkel hebben een juridische opleiding en geheimhoudingsplicht. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-. Dit geld wordt gebruikt voor de huur van de ruimte en de aanschaf van wetboeken.

woensdag 16 december

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 16 december een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Circastique: 'Tique'

De winnaar van Popster 2015 komt naar Weesp. Circastique speelt de voorstelling 'Tique' in kerstsfeer. Aanvang 15.00 uur. Entree: kind € 7,50 / volwassene € 10,-.

Schoolkerstmarkt

Het Casparus College (hoek Irenelaan / Talmastraat) houdt een kerstmarkt. Te koop zijn werkstukjes die door de leerlingen zelf zijn vervaardigd tijdens speciale workshops. Iedereen is welkom. Tijd: van 15.00 tot 18.00 uur. Locatie: het binnenplein van de school.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp vieren op woensdagavond 16 december kerst. Aanvang 19.00 uur in gebouw Papelaan 99.

City Quiz

City Quiz in de City. Aanvang 20.30 uur, zaal open 19.45 uur. Vrij entree. Deelname kost 15 euro per team. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl.

Meezingen

Gezellig meezingen, dat kan in Hotel 't Hart van Weesp aan de Herengracht. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Woensdag 16 december. Aanvang 20.00 uur. Deelname gratis.

donderdag 17 december

Gemeentemuseum

In De Bibliotheek wordt van 10.00-12.00 uur een themaochtend over het Gemeentemuseum gehouden. Het museum, ooit begonnen als eenvoudige oudheidskamer op de tweede verdieping van het Weesper stadhuis, groeide uit tot een historisch museum dat de ontwikkeling van Weesp - van veenlandschap tot industriestad - aanschouwelijk maakt. Jos Bakker, al jaren vrijwilliger in het museum, neemt u deze ochtend mee op een virtuele rondleiding. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

'Everest'

In de City draait de film 'Everest'. De IJslandse regisseur Baltasar Kormákur brengt een rampzalig verlopen beklimming van de hoogste bergpiek ter wereld in beeld. Die kostte in 1996 aan acht mensen het leven. Aanvang 20.00 uur / Entree € 8,-.

vrijdag 18 december tot donderdag 24 december

'Kerst met Kroos'

Sara Kroos staat deze kerstvakantie exclusief in Theaterpand Weesp met haar kerstvoorstelling. Een droom die ze al een paar jaar koesterde: een kerstvoorstelling die als een achtbaan voelt; zonder stop, muzikaal en hilarisch alles wat met kerst te maken heeft aan bod laten komen. Sara gaat niet zoals anders langs alle schouwburgen in het land, maar blijft in haar eigen woonplaats Weesp. 'Kerst met Kroos' wordt een gezellig, chaotisch feestje met alle kerstliedjes en verhalen in 90 minuten in een donders feestelijk tempo. Samen met de muzikanten van het Mirre en Wierook Kersttrio o.l.v haar drummer Rutger Hoorn, in een volledig tot kersttheater omgebouwd Theaterpand Weesp, maakt Sara Kroos er een heerlijke kerst van. Met een avond 'Kerst met Kroos' raak je 100% gegarandeerd in de stemming!
Voorstellingen van 18 tot en met 24 december, zie www.theaterpandweesp.nl voor tijden en kaartverkoop.

zaterdag 19 december

Schaakkampioenschap

De Weesper Schaakclub houdt zaterdag 19 december het Open Rapid Kampioenschap van de Stad Weesp. Locatie: Het Lichthuis aan het Waagplein (rookvrij). Van 10.00 tot 17.00 uur, zaal open vanaf 9.00 uur. Systeem: 7 ronden Zwitsers; 25 min per persoon per partij. Deelname kost € 10,- (bij voorinschrijving € 8,- ). Inlichtingen: 035-5382630 / 06-29424322 of kijk op www.weesperschaakclub.nl.

Kerstevent

Biologische boederij De Groene Griffioen houdt zaterdag 19 december van 10.00 tot 16.00 uur een kerstevent met livemuziek, kerstgeschenken en verschillende hapjes en drankjes - waaronder de kaaskroketjes die restuarant 't Weesperplein maakt van kaas van deze boerderij.

Serious Request

De Weesper coverband Orphan-P houdt in samenwerking met de City of Wesopa een benefietavond voor Serious Request. Kies via wesopa.nl een nummer dat je gespeeld wilt hebben en doneer op die manier 5 euro. De twintig nummers waarop het meest is 'gestemd' worden live gespeeld. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Aanvang 20.00 uur / entree € 5,-.

doorlopend

Taalcursussen

Vrouwen van Weesp verzorgt taalcursussen voor vrouwen. Het aanbod: Nederlands als tweede taal voor beginners en gevorderden en Engels voor beginners en gevorderden. Belangstellenden kunnen een gratis proefles aanvragen. Aanmelden via 06-43981582.

Opruiming bieb

De kerst staat voor de deur. Het eind van het jaar is in zicht. De vakantie komt er aan. Tijd om de bibliotheek op te ruimen. Dit gebeurt middels de welbekende boekenverkoop. Deze start maandag 14 december en duurt 2 weken.

Adri Westland

In Het Lichthuis aan het Waagplein is een doorlopende expositie te zien met werk van Adri Westland-Veldhuijsen. Zij maakt collages, landschappen, wenskaarten en ruimtelijke werkstukken van natuurlijke materialen zoals bloemen, bladeren, zaden en grassen.

Kerst met Kroos in Theaterpand Weesp.
Orphan-P voor Serious Request.
Afbeelding