De voedselbankactie leverde vorig jaar 6700 pakketten op.
De voedselbankactie leverde vorig jaar 6700 pakketten op. Foto: RTV NH

Doe net als Pronk, al hoeft het niet met 100 tegelijk

WEESP - "Een nobel streven", zegt Stef Pronk over de inzamelingsactie Samen voor de Voedselbank. De bekende Weesper ondernemer in delicatessen en kerstpakketten levert honderd pakketten met etenswaren af voor deze actie.

Samen voor de Voedselbank is een inzamelingsactie van onze mediavrienden van RTV NH. De actie is maandag begonnen en duurt tot en met 18 december. Het is de bedoeling om mensen in actie te laten komen om zo veel mogelijk artikelen in te zamelen voor de voedselbank. Vorig jaar leverde dat in onze provincie 6700 pakketten op. Bij de DEEN supermarkt aan de Amstellandlaan in Weesp is een inzamelpunt.

Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat Pronk gul geeft, laat Stef Pronk merken. Omdat Pronk zo'n grote donateur is, werd er gisterenmiddag een video-item bij het Weesper bedrijf opgenomen. De actie wordt dagelijks begeleid met radio- en tv-uitzendingen. Presentatrice June Hoogkarspel, oud-Weepse, is het gezicht van de actie. Zij hoopt dat veel Weespers Pronks voorbeeld volgen, al hoeft het uiteraard niet meteen met 100 pakketten tegelijk. Alles is welkom. Ook een idee is om bijvoorbeeld met school of in verenigingsverband een actie op te zetten en op die manier van alles bijeen te brengen. Vorig jaar was dat erg succesvol.

Een speciale actiebus van RTV NH doet op dinsdag 15 december onze regio aan en staat die dag van 10.00 tot 13.00 uur op de Groest in Hilversum. Ook bij deze actiebus kan gedoneerd worden. De opbrengst wordt via de provinciale voedselbank verdeeld over de lokale voedselbanken, dus ook die in Weesp.