Vocal Group NOON schittert in de Van Houtenkerk.
Vocal Group NOON schittert in de Van Houtenkerk. Foto's: Marieke van Veen

Opwarmen bij de koren

WEESP - Het weer was zaterdag bar en boos. De jaarlijkse kerstmarkt van de Weesper winkeliers viel halverwege de middag in het water en de hoosbuien werden alleen maar erger.

Wie zich niet liet afschrikken, maakte gewapend met paraplu's een rondje langs de kraampjes in de Weesper winkelstraten. Toch doken ook deze bezoekers al snel ergens naar binnen. Kinderen konden opdrogen in de 'bioscoop' in de voormalige BoekenArk aan de Nieuwstad. En in de horeca-iglo in de Nieuwstraat was het gezellig en warm. Ook de pop-upstore in de eerste Kleine Prins deed goede zaken. In dit leegstaande pand verkocht een hovenier zakken vol groen voor kerststukjes.

De volhardende kerstmarktbezoeker werd vanaf 18.30 uur beloond met het Weesper Korenfestival. Op acht verschillende locaties in en aan de rand van het centrum traden 23 koren op. De uiteenlopende repertoires boden voor ieder wat wils: van pop en gospel tot kleinkunst en klassiek. Het festival was een groot succes. Bij veel optredens waren alle stoelen bezet, soms stond het publiek tot in de gang.

In de horeca-iglo in de Nieuwstraat was het warm en droog.
Gewapend met paraplu's langs de kramen.
Up with Janneke! bij Fallati Fashion.
Uitbreiding locaties Korenfestival: Bewoners Oversingel genieten mee.
Gospelkoor Outside in de Weesper synagoge.
In de voormalige BoekenArk draaide een kinderfilm.