De 'Pleur maar neer Pavlova'.
De 'Pleur maar neer Pavlova'.

Een schuimtaart met honing en peer als dessert

De 'Pleur maar neer Pavlova'

Sara Kroos

* Cabaretière
* Columnist WeesperNieuws
* Hobbypatissier

Dessert uit 'Als ik het niet kan, kun jij het ook!', een taartenboek in samenwerking met Francis van Arkel.

Benodigdheden
voor de pavlova
6 eiwitten, 300 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena

voor de chocoladeschotsen
200 gram witte chocolade

voor de garnering
2 rijpe peren, 100 gram vloeibare honing, 200 gram Griekse yoghurt met honing, 100 gram walnoten, grof gehakt

De pavlova
Verwarm de oven voor op 110 °C. Klop de eiwitten stijf en voeg in beetjes en al kloppend de suiker toe. Maak een papje van de azijn en de maizena en klop dit kort door het eiwitschuim. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het grootste gedeelte van het stijve eiwit erop. Maak er een ronde grove vorm van. Leg er een kleiner, platter hoopje naast: dit wordt later verkruimeld. Zet de meringue 1,5 uur in de oven.

De witte chocoladeschotsen
Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie. Schenk 2/3 van de chocolade op een marmeren plaat of marmeren aanrechtblad en strijk met een paletmes de chocolade een paar keer op en neer. Doe dit deel terug bij de rest van de chocolade en roer door. Leg bakpapier op het aanrecht en strijk hier de chocolade over uit. Laat uitharden en breek daarna in stukken.

De garnering
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Verwarm de honing in een pan en schep de partjes peer erdoor. Verdeel de Griekse yoghurt met honing over de afgekoelde pavlova, schik de peer erop en bestrooi de pavlova met walnoten. Schenk de overgebleven honing erover. Steek de chocoladeschotsen in de taart. Verkruimel de kleine meringue en bestrooi de taart met de kruimels.

Afbeelding