In de City draait 3 januari 'De Sneeuwkoningin 2'.
In de City draait 3 januari 'De Sneeuwkoningin 2'.

woensdag 23 december

Handbalinstuif

Lijkt handbal je leuk ? Kom dan dan 23 december van 13.00 - 16.00 uur meedoen met de handbalinstuif van handbalvereniging WeHaVe aan de 's-Gravelandseweg. Iedereen van 6-16 jaar is welkom. Opgeven is niet nodig. Toegang is gratis.

Rode Kruis Soos

De laatste Rode Kruis Weesp-soos van dit jaar wordt een bijzondere. Helaas is de ruimte beperkt en daarom moeten belangstellenden zich aanmelden. Bel voor meer informatie met 06-13 89 82 45.

Filmmiddag

Bibliotheek Weesp draait een familiefilm voor alle leeftijden. Aanvang: 14.30 uur. Welke film er wordt vertoond, blijft nog even een verrassing. De entree is vrij en iedereen is welkom.

Kerstconcert

De vier koren van dirigent Jan Groenendaal geven samen een kerstconcert in de Grote Kerk te Weesp. Aanvang 20.00 uur. Kaartjes kosten € 7,50 per stuk.

donderdag 24 december

Kerstavonddienst NPB

De vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB houdt op kerstavond een dienst in de Van Houtenkerk. De voorganger is H. Schram. Vanaf 19.30 uur.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. De voorkeur gaat uit naar lang houdbare producten, zoals groenten en fruit in blik, volkorenpasta, couscous, rijst, houdbare zuivel en dergelijke. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. We plannen gezamenlijk elke week een activiteit, bijvoorbeeld wandelen, zingen of iets creatiefs. Niets is verplicht. Kom gerust eens langs. Meer info is verkrijgbaar via 0294-41 05 78.


zondag 27 december

Expositie cursisten

De cursisten van Atelier de Ontdekking exposeren hun werk in Werkplaats Achtergracht aan de Achtergracht 105. Iedereen is welkom om te komen kijken en/of informatie in te winnen over het cursusaanbod en de mogelijkheden in 2016.

maandag 28 december

Rijbewijskeuring

Senioren en andere automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur op maandag 28 december in het Gezondheidscentrum Weesp. Tarief: € 35,- voor de B/E-keuring en € 45,- voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en/of een afspraak kan worden gebeld met 088-23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Koersballen

Meer bewegen voor ouderen. Elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of 06-10585167.

Verbindingsfabriek

Werk jij ook liever in gezelschap van anderen? Kom naar de flexwerkplek van de Verbindingsfabriek! Of je nou zzp'er, werkzoekende of student bent, je bent van harte welkom om je kennis te delen, anderen te inspireren en geïnspireerd te raken door anderen. Voorlopig is de flexwerkplek alleen nog op maandagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Het kantoorpand is van alle gemakken voorzien, met onder meer koffie en wifi. Er zijn vooralsnog geen kosten aan verbonden, maar een kleine vergoeding voor koffie en thee is welkom. Er is ruimte voor zeker twintig mensen. Aanmelden kan via petra@deverbindingsfabriek.nl.

dinsdag 29 december

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten, zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden: 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

Inloop Versa Welzijn

Versa Welzijn Weesp houdt elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloop in de aula van Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier terecht voor koffie, een praatje en met vragen. Gratis entree. Eens per maand schuift er iemand aan die vertelt over zijn/haar werk/passie en eens per maand vindt er een creatieve activiteit plaats (kosten activiteit € 1,- p.p.).

donderdag 31 december

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. We plannen gezamenlijk elke week een activiteit, bijvoorbeeld wandelen, zingen of iets creatiefs. Niets is verplicht. Kom gerust eens langs. Meer info is verkrijgbaar via 0294-41 05 78.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

doorlopend december

Opruiming bieb

De kerst staat voor de deur. Het eind van het jaar is in zicht. De vakantie komt eraan. Tijd om de bibliotheek op te ruimen. Dit gebeurt middels de welbekende boekverkoop. Deze is maandag 14 december gestart en duurt 2 weken.


Tentoonstelling

In Het Lichthuis aan het Waagplein is een doorlopende expositie te zien met werk van Adri Westland-Veldhuijsen. Zij maakt collages, landschappen, wenskaarten en ruimtelijke werkstukken van natuurlijke materialen, zoals bloemen, bladeren, zaden en grassen. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Expositie

Van 27 november tot 26 januari 2016 is er in De Bibliotheek in Weesp een expositie van aquarellen van Marianne Mak. De aquarellen hebben veelal water en de werking van het licht als thema. De stijl is naturalistisch, met enkele zijsprongen in de richting van abstract.

Taalcursussen

Vrouwen van Weesp verzorgt taalcursussen voor vrouwen. Het aanbod: Nederlands als tweede taal voor beginners en gevorderden en Engels voor beginners en gevorderden. Belangstellenden kunnen een gratis proefles aanvragen. Aanmelden via 06-43981582.

zaterdag 2 januari

Nieuwjaarsreceptie

Het bestuur van FC Weesp nodigt leden en supporters uit voor de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 2 januari. Om 14.00 uur is er eerst een nieuwjaarswedstrijd met oud-eerste-elftalspelers. Aansluitend, vanaf 16.00 uur, wordt het glas geheven op het nieuwe jaar.

zondag 3 januari

De Sneeuwkoningin

Vervolg op 'De Sneeuwkoningin' waarin Orm ontdekt dat je geen vriendschap, geluk en ware liefde kunt vinden als je iedereen voor de gek houdt. Aanvang 14.00 uur, zaal open vanaf 13.45 uur. Entree: 5,-.

doorlopend januari

Kalligrafieworkshops

Voor wie het nieuwe jaar vol inspiratie wil beginnen, start Eric Hage in januari twee nieuwe workshopseries: 'Kalligrafie, inspiratie en meditatie' en 'Illumineren & Illustreren'. De workshops vinden plaats in een studio aan het Verlengd Buitenveer. Voor meer info: www.erichage.com of bel 0294-415125.

Keyboardles

De Gooische Muziekschool start het nieuwe jaar met keyboardlessen tegen een kennismakingstarief: 10 x 20 minuten privéles voor 85 euro, 10 x 30 minuten privéles voor 125 euro of 10 x een groepsles voor 60 euro. Interesse? Mail naar marco@degooischemuziekschool.nl.

Vanmiddag bij WeHaVe: een handbalinstuif voor de jeugd.