Regen en donker op de Irenelaan. Is het zicht goed?
Regen en donker op de Irenelaan. Is het zicht goed? Foto: Christian Pfeiffer

Kijken naar zebrapaden

WEESP - Is het zicht op de oversteekplaatsen op de Prinses Irenelaan onvoldoende? De gemeente gaat kijken naar het zebrapad waar vorige week een vrouw dodelijk werd aangereden en sluit niet uit dat andere oversteekplaatsen ook worden onderzocht.

Woensdag overleed in het ziekenhuis de 25-jarige Weespse die twee dagen daarvoor werd aangereden op het zebrapad voor Pronk Juweel aan de gevolgen van het ongeluk. Het zicht was die maandagmiddag rond de klok van zes erg slecht door regen en wind. De politie werkt nog aan een uitgebreide reconstructie van het ongeluk, maar duidelijk is wel dat het weer een cruciale rol heeft gespeeld. Ook is duidelijk dat de automobilist niet te hard heeft gereden.

Onderzoek
De gemeente Weesp gaat ondertussen kijken naar de verkeerstechnische situatie op het zebrapad, zo vertelt burgemeester Bas Jan van Bochove in reactie op het ongeluk. Hij is geschokt en leeft mee met de nabestaanden en andere betrokkenen. De gemeente gaat nu analyseren of er maatregelen nodig zijn, maar Van Bochove vertelt ook dat hij al langer in gesprek is met de politie over de situatie van zebrapaden in Weesp.

Hij sluit daarom ook niet uit dat er ook naar andere oversteekplaatsen wordt gekeken.