Wijdemeren snapt boosheid niet.
Wijdemeren snapt boosheid niet.

Weesp is boos op 'afvallig Wijdemeren'

WEESP - De gemeente Weesp heeft geen zin om financieel de dupe te worden van de keus van Wijdemeren om voortijdig uit de gemeenschappelijke afspraken te stappen. Dat staat in een boze brief van Weesp aan de buren.

Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht werken nu nog samen en kopen onder meer samen zorg in. Dat zou gegarandeerd zijn tot 2018, maar nu is Wijdemeren van plan per 2017 de zorg in de Gooi & Vechtstreek in te kopen. Een besluit waar volgens Weesp geen overleg over is gevoerd.

Oncollegiaal, briest het college van B en W Weesp. Want dit maakt alle afspraken tot een wassen neus. Bovendien wordt de situatie zo onwerkbaar, vervolgt de gemeente verder in de brief. Het breken met eerdere afspraken heeft financiƫle consequenties waar Weesp niet voor op wil draaien.

B en W Wijdemeren begrijpen niks van de emotie en de toon die het Weesper college aanslaat in een brief over de afbrokkelende samenwerking met de buurgemeente. "Wij herkennen ons volstrekt niet in de stellingname dat hierover geen overleg heeft plaatsgevonden", zo kaatst Wijdemeren de bal terug. Wijdemeren wil zo snel mogelijk met Weesp om tafel om eventuele onrust en misverstanden weg te nemen.