De nieuwste James Bond-film draait donderdag 4 februari in de City.
De nieuwste James Bond-film draait donderdag 4 februari in de City.

de hele week

Open Lesweek

Van maandag 25 t/m zaterdag 30 januari houdt Dansstudio Van Harten een open lesweek. Iedereen mag gratis lessen uitproberen. Het rooster staat op www.dansstudiovanharten.nl.

woensdag 27 januari

Rode Kruis Soos

Elke 2de en 4de woensdag van de maand is er soos. Adres: Papelaan 99. De toegang is 2 euro. Kom gezellig voor een praatje, kopje koffie of spelletje.

donderdag 28 januari

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom.

Levenstestament

Notaris Van de Griend houdt in Bibliotheek Weesp een voordracht over het levenstestament. Aanwezig is ook een afgevaardigde van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. Aanvang 10.00 uur. Gratis entree.

Bingo

Buurtvereniging de Achtergracht houdt een gezellige bingo met leuke prijzen in het OAZ-gebouw. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Zaal open: 13.30 uur. Aanvang: 14.00 uur.

Rosita Belkadi

Medium Rosita Belkadi komt in ZWAVE! contact maken met overledenen. De vrijwillige bijdragen gaan naar KiKa. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Locatie: Spoorstraat 4. Aanmelden via info@zwave-weesp.nl.

vrijdag 29 januari

Argentijnse folklore

Carel Kraayenhof en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal komen naar de City of Wesopa. Met een programma met verbazingwekkende Argentijnse folklore en eigen composities. 20.30 uur | entree € 17,50.

zaterdag 30 januari

Kangoeroe Klup

Korfbalvereniging Argus houdt een Kangoeroe Klup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. 10.00 tot 11.00 uur in het Argus-clubhuis aan de Papelaan 126.

Kitchen Roulette

Er wordt weer een Kitchen Roulette gehouden. Deelnemers schrijven zich in als duo en zorgen thuis voor een gang. Voor de overige twee gangen zijn zij bij andere Weespers welkom. Aanmelden via kitchenroulette.nl.

zondag 31 januari

Koffieconcert

Koffieconcert in de City met Hanneke Plomp & Peter Thoma. Zij spelen werken van Mozart en Brahms op piano en viool. Aanvang 11.15 uur, zaal open vanaf 11.00 uur. Entree € 9,50, kinderen tot 12 jaar € 5,-.

Start to Run

Start to Run is een programma voor mensen die op een laagdrempelige, verantwoorde en gezellige manier willen beginnen met hardlopen. Startdatum: zondag 31 januari, 12.00 uur. Deelname aan deze 7-weekse cursus kost € 35,-. Aanmelden: bootcamp2011@hotmail.nl.

Jubileumconcert

Het Weesper Gemengd Koor bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumconcert in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Aanvang 14.00 uur. Met medewerking van organiste Christine Kamp, koor DivAssorti, pianiste Karina Kantarova, fluitiste Nicolien de Graaff, solist Klaas Schulp en het Weesper Saxofoonkwartet.

dinsdag 2 februari

Cursus Babymassage

Babyconsulent Anke van den Bergh start met een groepscursus Babymassage bij de Verloskundigenpraktijk op het Van Houten Industriepark. De vier lessen zijn op dinsdagen van 10.00 tot 11.30 uur. Inschrijven: 06-11217147 of ankebergh@outlook.com.

Dikke Jas Concert

Christiaan de Jong verzorgt om 12.30 uur een Dikke Jas Concert in de Van Houtenkerk. Thema: 'De poëzie van de gitaar'. Gedichten van Federico Garcia Lorca worden afgewisseld met composities op klassieke gitaar. Entree: vrije gift.

dinsdag 2 februari

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht heeft elke dinsdag van 13.00 tot 16.30 uur de deuren open voor buurtactiviteiten zoals breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

woensdag 3 februari

Meezingen

Gezellig meezingen in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 20.00 uur. Deelname gratis.

CityQuiz

Om 20.30 uur in Theater City of Wesopa: City Quiz. Deelname € 15,- per team. Inschrijven via cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 4 februari

Tablet Café

Senior Web en de bibliotheek verzorgen samen een Tablet Café en inloopspreekuur in de bieb aan de Oudegracht. Bezoekers kunnen kennismaken met tablets, e-readers en smartphones. Gratis entree.

Muziek op schoot

Muziekschool Globe start met een nieuwe cursus Muziek op Schoot. De cursus bestaat uit acht lessen en is bedoeld voor kinderen tot vier jaar en hun (groot)ouders. Locatie: Fort Ossenmarkt, aanvang 10.00 uur.

Film: 'Spectre'

De nieuwste James Bondfilm. De titel verwijst naar het misdaadgenootschap dat in eerdere Bondfilms opdook, maar de laatste decennia ontbrak. S.P.E.C.T.R.E. is terug als vervaarlijke tegenstander van MI6. 20.00 uur | € 8,-.