John de Zeeuw (links) krijgt uitleg over zijn koffiemachine.
John de Zeeuw (links) krijgt uitleg over zijn koffiemachine. Foto: Marieke van Veen

'In 't Hoekje moet jong en oud zich thuis voelen'

WEESP - John de Zeeuw geeft het toe: er zijn in Weesp op dit moment aardig wat gelegenheden waar je een kop koffie kunt drinken. "Maar die zaakjes hebben niet die sfeer die ik voor ogen heb. Ik wil dat huiskamergevoel... Dat je hier binnenkomt en je thuis voelt, jong of oud."

door Marieke van Veen

Aanstaande zaterdag gaan de deuren open. 't Hoekje zit in het 'Blommepandje' op de hoek Nieuwstad/Breedstraat. Als het WeesperNieuws maandag langskomt, wordt net de koffiemachine geplaatst. "Ik ga koffie van Manetti schenken, dat is zuivere, biologische koffie uit Venetiƫ. Hoe dat smaakt, mag iedereen zaterdag komen uitproberen. De koffie en thee zijn die dag van het huis."

't Hoekje is niet alleen een koffiecorner, maar ook een broodjeszaak. "We serveren eenvoudige, nostalgische broodjes - zoals een broodje halfom en een broodje ei. Een knipoog naar mijn ouders die een lunchroom in Utrecht hadden en waar dat ook op de kaart stond. Maar je kunt bij mij ook uitgebreid lunchen met een luxe broodje met alles erop en eraan."
De Zeeuw werkt zo veel mogelijk met Weesper producten: kaas van de boer, brood van de bakker, munt van de groenteman. "Door de omzet in Weesp te houden, versterk je het ondernemersklimaat en daar profiteert iedereen van."

De Zeeuw heeft niet een bepaalde doelgroep op het oog. "Hier kan alles: flexwerken aan een tafeltje, bijpraten in de knusse fauteuils terwijl de kinderen spelen, zaken bespreken of een snelle espresso achteroverslaan om er weer tegen te kunnen." 't Hoekje is maandag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 17.30 uur.