De truc met het zwevende dak is gebleven.
De truc met het zwevende dak is gebleven.

Nieuwe DS 3 nog eigentijdser

Citroën, of eigenlijk moeten we zeggen DS, komt met een nieuwe DS en DS 3 Cabrio. Ze zijn stijlvoller en eigentijdser én leveren betere prestaties.

Sinds de introductie van de DS 3 in 2010 zijn 390.000 kopers gevallen voor de stijlvolle verschijning. Onlangs zijn de nieuwe DS 3 en DS 3 Cabrio onthuld. De verbeteringen ten opzichte van de voorgangers zitten in nieuwe designkenmerken (voorzijde, opties voor verpersoonlijking) en functionaliteit (informatietechnologie, rijassistentie).

De designers van DS hebben de opmerkelijke lijnen van het model met het zwevende dak, tweekleurige dak- en carrosserielak en de flank met de voor de DS 3 zo kenmerkende haaienvin behouden. De compacte vorm van de auto en de verchroomde elementen zijn bekende karaktertrekken. Aan de achterzijde zien we even indrukwekkende als stijlvolle led-3D-lichten. Wie moeite heeft met kiezen: kopers kunnen vanaf nu kiezen uit in totaal 68 kleurencombinaties voor dak en carrosserie en vier canvasdaken voor de DS 3 Cabrio.

Met het oog op topklasseprestaties zowel binnen als buiten de stad wordt het veelzijdige model uitgerust met de nieuwste PureTech 130 S&S driecilinder turbomotor. De DS 3 PureTech 110 S&S kan worden uitgerust met de nieuwste generatie automatische zesversnellingsbak EAT6. Er is ook een sportieve variant met een indrukwekkende motor die 208 pk levert.