Het nieuwste plan voor naast de sportvelden: een tuindorp.
Het nieuwste plan voor naast de sportvelden: een tuindorp. Impressie: Trebbe

Gaat dit plan wel lukken?

WEESP - Ook al is de verkoop nog niet officieel begonnen, de belangstelling voor het nieuwe bouwplan 'De 6 Weesper Straatjes' is al groot. Komt de bebouwing van de Papelaan nu eindelijk wel van de grond?'

door Christian Pfeiffer

De 6 Weesper Straatjes' is de nieuwe naam voor de nieuwbouw die moet verrijzen op de braakliggende grond naast de sportvelden aan de Papelaan. 133 huizen staan in de planning. Eerder werden daar al nieuwbouwplannen ontwikkeld onder de naam 'Hof van Weesp' en 'Papeveld'. Die twee plannen kwamen door niet van de grond. Dat had te maken met de crisis op de woningmarkt en het feit dat de woningen niet aansloten op de behoefte van de huizenkopers.

Dat probleem lijkt nu niet aan de orde. Barend Treep van de Vuurtoren Demakelaars.nl laat weten dat zich nu al 160 belangstellenden hebben ingeschreven. "Dat is nog zonder campagne. Die gaat nog van start", zo vertelt Treep. Hij houdt zich nog wel in, want hij wil niet de verwachting wekken dat het al helemaal geregeld is. De nieuwe wijk wordt ontwikkeld door ontwikkelaars Leyten en Trebbe. Zij hebben de plannen aangepast. "Er komen 133 huizen met tuin, dus geen appartementen. De wijk wordt verder groen en water speelt een rol. Het moet de sfeer van een tuindorp krijgen", zo schetst Treep de wijk die nu dan wel de koper moet aanspreken. De huizen gaan tussen de 210.000 en 475.000 euro kosten. Binnen enkele weken wordt de verkoop (die in fases verloopt) dan ook daadwerkelijk gestart. Als alles volgens planning verloopt kan de eerste paal deze zomer nog de grond in.

Meer impressies op WeesperNieuws.nl.