De school is een paar jaar terug ook al verbouwd.
De school is een paar jaar terug ook al verbouwd. Foto: Christian Pfeiffer

Zorgen om financiële gevolgen door groei Vechtstede College

WEESP - De politieke partijen in de gemeenteraad zijn aan de ene kant heel erg blij met zo'n goed aangeschreven school als het Vechtstede College binnen de grenzen, maar er zijn ook zorgen over de financiële gevolgen van de groei van de school.

In de raadsvergadering van afgelopen week kwamen die zorgen op tafel. Weesp moet namelijk de uitbreiding betalen als de overkoepelende Gooische Scholenfederatie (GSF) aanklopt, zo heeft de gemeenteraad in het verleden besloten. Maar de raad verwachtte niet dat het Vechtstede College zo snel opnieuw moet uitbreiden.

Ook zijn er vragen over het grote aantal leerlingen van buiten Weesp, voornamelijk uit Diemen. Een motie van de WSP om de GSF te adviseren ook eens in Diemen te gaan praten, kreeg geen steun van de rest van partijen.

Financiële consequenties
Maar de Weesper politiek worstelt er wel mee, zo bleek uit de discussie. Aan de ene kant worden het Vechtstede en het Casparus College enorm gewaardeerd, maar aan de andere kant zijn de partijen ongerust over de financiële consequenties voor Weesp. Wethouder Peter Eijking neemt het mee in de gesprekken met de GSF.