Het Bandjesfestival. Foto: Gerard Overmars
Het Bandjesfestival. Foto: Gerard Overmars

woensdag 10 februari

Administratie

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, met uitzondering van belastingaangiftes. Het spreekuur is van 09.30 tot 11.00 uur in gebouw Papelaan 99, een afspraak is niet nodig.

Rode Kruis Soos

Er is een Rode Kruis Soos in Gebouw Papelaan 99. Voor koffie, een spelletje of praatje. Aanvang: 13.30 uur.

donderdag 11 februari

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. Meer info via 0294 - 41 05 78.

'Virgin Mountain'

In de City draait de IJslandse film 'Virgin Mountain'. Een 40-jarige man maakt zich eindelijk los van zijn bemoeizuchtige moeder. Hij legt contact met een vrouw die hem ziet staan, maar ook manisch-depressief blijkt te zijn. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 12 februari

Stadhuisconcert

Het Stadhuisconcert van februari wordt verzorgd door het Darius Ensemble. Met Mirsa Adami op piano, Mick Stirling op cello en Roumana Goumare op dwarsfluit. In het Stadhuis aan de Nieuwstraat brengen zij een programma met werken van Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Marin Marais en George Crumb. Aanvang 20.15 uur. De entree is 12,50 euro.

vrijdag 12 februari en zaterdag 13 februari

Ophalen oud papier

Op vrijdag (centrum van Weesp) en zaterdag (overige wijken) wordt het oud papier opgehaald. Voor beide dagen geldt: het papier graag buiten zetten voor 8.00 uur.

Bandjesfestival

Bandjesfestival in de City. Op vrijdagavond treden de verschillende kinderbands van de Muziektuinclub op, met leerlingen van De Triangel, Jozefschool, de Van der Muelen Vastwijckschool en de Gooische Muziekschool. Met popsongs van Bruno Mars, Kensington, Meghan Trainor, James Brown, U2 en Pharrel Williams. Op de zaterdagavond spelen de volwassenen: Kit Kapplers, Twilight Hangout, Papa's and the Mama's, 5th Dimension, Turning Tides en Wannabees. Aanvang 19.30 uur, entree € 5,-.

zaterdag 13 februari

Kangoeroeklup

Korfbalvereniging Argus houdt een Kangoeroeklup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en nog meer. Van 10.00 tot 11.00 uur in het Argus clubhuis aan de Papelaan. Toegang is gratis.

zondag 14 februari

Mediteren in Weesp

Meditatieworkshop 'Gewoon Zijn' in het OAZ-Gebouw aan de J.A. Fijnvandraatlaan 2, van 13.30-15.30 uur. Meer info of aanmelden? Bel 06-38104942 of kijk op de Facebookpagina Gewoon Zijn Meditatie.

Weet wat je date

Valentijnsdag vier je in Theaterpand Weesp met je geliefde, of als single. Cindy Pieterse en Silvester Zwaneveld laten op grappige, pijnlijke, maar vooral romantische wijze zien hoe leuk, mooi en vervelend de liefde kan zijn. Met tips, waarschuwingen en ongevraagd advies. In de pauze kun je speeddaten of champagne drinken.

maandag 15 februari

Rijbewijskeuring

Senioren en andere automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur in het Gezondheidscentrum aan de Hugo de Grootlaan. Een afspraak maken kan via 088-23 23 300 of www.regelzorg.nl.

Zwangerschapscursus

Voor zwangeren die uitgerekend zijn in mei start B-prepared een zwangerschapscursus in de Verloskundige Praktijk op het Van Houten Industriepark. De lessen zijn op maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Startdatum: 15 februari. Aanmelden via bprepared@upcmail.nl.

Hollandse lied

Gezellig meezingen in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Maandag 15 februari. Aanvang 20.00 uur. Deelname gratis.

maandag 15 februari tot zaterdag 20 februari

Collecte

De collectanten van Natuurmonumenten komen in de week van 15 tot en met 20 februari in Weesp aan de deur. De opbrengst wordt geïnvesteerd in de natuur in Nederland.

dinsdag 16 februari

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht heeft elke dinsdag van 13.00 t/m 16.30 uur haar deuren open voor buurtactiviteiten zoals breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt iedere dinsdag (met uitzondering van schoolvakanties) spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij problemen op juridisch gebied. Het inloopspreekuur is van 19.30 tot 20.30 uur. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Kosten: een bijdrage naar draagkracht van minimaal € 2,-.

woensdag 17 februari

Administratie

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, met uitzondering van belastingaangiftes. Het spreekuur is van 09.30 tot 11.00 uur in gebouw Papelaan 99, een afspraak is niet nodig.

Mamacafé Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van baby's en jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin woensdag 17 februari een Mamacafé in De Bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Van 10.00-11.30 uur. Deze ochtend komt draagconsulent Jonet van Groenigen.

Dirk Scheele

Dirk Scheele komt naar de City. Woensdag 17 februari speelt hij twee keer zijn kindervoorstelling 'Op stap met de leukste liedjes'. Samen met de kinderen formeert Dirk een heuse rockband en zelfs een echt klassiek orkest. Maar het blijkt dat er ook gewoon muziek gemaakt kan worden met de rits van je jas. Kortom, een echt actief meedoe-liedjes-popconcert voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar. Met veel liedjes uit zijn populaire televisieserie 'Op stap met Dirk Scheele'. Aanvang: 14.00 en 16.00 uur, entree € 7,50.

donderdag 18 februari

Film 'Er ist wieder da'

'Er ist wieder da' draait in de City of Wesopa. Hitler wandelt door het Berlijn van de 21ste eeuw. Die scènes zijn gedeeltelijk met toevallig voorbijkomende passanten gefilmd. Met veel humor wordt de angel uit het bizarre verhaal gehaald maar de centrale vraag blijft: zou Hitler vandaag de dag net zo succesvol kunnen worden als toen? 20.00 uur | € 8,-.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom. Kom gerust eens langs. Meer info via 0294 - 41 05 78.

Healing-inloopavond

Heb je behoefte aan een oppepper in de wintermaanden? Kom dan naar de gratis healing-inloopavond Van Zwave!. Er wordt universele energie doorgegeven die op verschillende vlakken helend werkt: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Healing vervangt nooit de reguliere geneeskunde. Iedereen is welkom tussen 20.00 en 21.30 uur. Zwave! is gevestigd aan de Spoorstraat 4.

doorlopend

Expositie

In Het Lichthuis aan het Waagplein is een doorlopende expositie te zien met werk van Miep van Rheenen. Zij schildert al 25 jaar landschappen. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Valentijn met Cindy Pieterse. Foto: Anne Reitsma.