Liever elektrisch, hybride of plug-in hybride?
Liever elektrisch, hybride of plug-in hybride?

IONIQ van Hyundai is er in drie soorten

De IONIQ van Hyundai wordt 's werelds eerste model waarbij je kunt kiezen uit drie aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride. Hij komt deze zomer naar ons land.
De levering in Nederland start met de hybride- en de volledig elektrisch aangedreven versie. Deze laatste komt dit jaar nog in aanmerking voor 4 procent bijtelling. Later dit jaar volgt de IONIQ met plug-in hybride-aandrijving.

Met de IONIQ presenteert Hyundai een compleet nieuwe hybride-generatie, met aan de basis een volledig nieuw ontworpen chassis. Rijdynamiek en een perfecte wegligging stonden bij het ontwerp namelijk altijd voorop. De ingenieurs hebben dat onder meer bereikt door de batterijen onder in de bodemplaat te integreren. Dat zorgt voor een laag zwaartepunt, een directe stuurrespons en een stabiel bochtengedrag. De IONIQ dankt zijn dynamiek tevens aan de multilink-achterwielophanging met dubbele, laag geplaatste draagarmen. De carrosserie van de Hyundai IONIQ bestaat voor 53 procent uit geavanceerd ultrasterk staal en lichtgewicht aluminium. Ook de motorkap, de achterklep, de balken achter de voor- en achterbumper en de delen van de wielophanging zijn van aluminium gemaakt.