Vrijdag 26 februari in Theaterpand Weesp: Muth Mossel.
Vrijdag 26 februari in Theaterpand Weesp: Muth Mossel.

deze week

Natuurmonumenten

De Weesper collectanten van Natuurmonumenten komen deze week aan de deur. De opbrengst wordt geïnvesteerd in de natuur in Nederland.

woensdag 17 februari

Mamacafé Weesp

Voor (aanstaande) ouders van baby's en jonge kinderen houdt het CJG een Mamacafé in de Bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Deze ochtend komt draagconsulent Jonet van Groenigen.

Dirk Scheele

Dirk Scheele speelt in de City zijn voorstelling 'Op stap met de leukste liedjes'. Samen met de kinderen formeert Dirk een heuse rockband en zelfs een echt klassiek orkest. Maar het blijkt dat er ook gewoon muziek gemaakt kan worden met de rits van je jas. Aanvang: 14.00 en 16.00 uur | € 7,50.

Hollandse lied

Gezellig meezingen in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Woensdag 17 februari. Aanvang 20.00 uur. Deelname gratis.

donderdag 18 februari

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom.

Kick van der Veer

Al 25 jaar laat Kick van der Veer liedjes en sketches horen op de radio, met toelichting. Zijn tijd is dan altijd beperkt. Deze ochtend gaat hij dieper in op dit onderwerp; het schrijven van liedjes, de timing van een grap, achtergronden van een liedje en nog veel meer zaken die daarmee te maken hebben. Iedereen is van harte welkom op deze inloopochtend in de bibliotheek. Van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is vrij.

Film Er ist wieder da

'Er ist wieder da' draait in de City of Wesopa. Hitler wandelt door het Berlijn van de 21ste eeuw. De scènes zijn gedeeltelijk met toevallig voorbijkomende passanten gefilmd. De reacties zijn opvallend positief. Met veel humor wordt de angel uit het bizarre verhaal gehaald, maar de centrale vraag blijft: zou Hitler vandaag de dag net zo succesvol kunnen worden als toen? Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

Healinginloop

Kun je wel wat energie gebruiken? Kom naar de gratis healing inloopavond van Zwave!. We geven universele energie door die op verschillende vlakken helend werkt. Iedereen is welkom tussen 20.00 en 21.30 uur, elke healing duurt ongeveer 15 minuten. Zwave! is gevestigd aan de Spoorstraat 4.

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). De sfeer is gemoedelijk, gastvrij en iedereen is welkom.

vrijdag 19 februari

Kunstenaarsparen

Diana Kostman start met de cursus Kunstenaarsparen. De kunstgeschiedenis kent verschillende opzienbarende kunstenaarsparen. Soms werkten zij intensief samen, soms juist niet. De zes lessen zijn steeds op vrijdagochtend in De Bibliotheek Weesp, om 10.00 uur. Aanmelden via 035-8884795 of info@artemisomnibus.nl. De cursusprijs bedraagt € 75,-.

Laurentiuskerk

Stichting Kerk en Stadspark presenteert het feitenrapport over de Laurentiuskerk. Om 20.00 uur in de Grote Kerk. Iedereen welkom.

zaterdag 20 februari

Heropening museum

Feestelijke heropening van Museum Weesp met activiteiten voor jong en oud. Om 13.15 uur vindt hier de onthulling plaats van het schilderij 'De vier evangelisten' van Sybilla. Daarna: de creatieve workshop 'Knip je stad', een demonstratie porselein schilderen, een bierproeverij, muziek en zang. Het gerucht gaat dat de graaf en gravin Van Gronsveld Diepenbroick ook langskomen.

Bed & Breakfast

Debby Petter staat in de City met de monoloog 'Bed & Breakfast'. Ze speelt een vrouw die op haar achttiende een kind kreeg dat ze na de geboorte onmiddellijk moest afstaan. Veertig jaar later runt ze in haar eentje een kleine bed & breakfast aan zee en heeft ze tussen de gasten door veel tijd om na te denken over haar eerste kind. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-.

zondag 21 februari

Koffieconcert

Ensemble Amicelli verzorgt een koffieconcert in de City. Het publiek kan genieten van het samenspel van vier Hilversumse cellisten. Zij spelen originele composities en bewerkingen voor 2, 3 en 4 celli: een zeer gevarieerde muzikale reis door 300 jaar cellogeschiedenis. Op het programma werken van o.a. Schumann, Kousnetsov en Sjostakovitsj. Het ensemble bestaat uit: Judith Jamin, Sebastiaan van Eck,
Willemiek Tavenier en Gerald Kroon. Aanvang 11.15 uur, zaal open vanaf 11.00 uur. Entree € 9,50, tot 12 jaar € 5,-.

Chocoladeconcert

Weijke Koopmans doet weer mee aan World Restaurant Day en koos dit keer voor een chocoladeconcert in haar woning aan de Middenstraat 55. Terwijl singer/songwriter Lily Kiara liedjes speelt op haar gitaar kan het publiek genieten van de chocoladecreaties van Koopmans. Wie ook wil komen, kan een mail sturen naar wkoopmans@online.nl. Een stuk taart kost vanaf 2 euro, voor de muziek wordt met de pet rond gegaan.

dinsdag 23 februari

Mamacafé Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van baby's en jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de Bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Van 10.00-11.30 uur.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht heeft van 13.00 tot 16.30 uur haar deuren open voor buurtactiviteiten, zoals het breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij problemen op juridisch gebied. Het inloopspreekuur is van 19.30 tot 20.30 uur. Aan iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

woensdag 24 februari

Hulp bij administratie

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, met uitzondering van belastingaangiftes. Het spreekuur is van 09.30 tot 11.00 uur in gebouw Papelaan 99, een afspraak is niet nodig.

City Quiz

City Quiz in de City of Wesopa. Aanvang 20.30 uur, deelname € 15,- per team. Inschrijven via cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 25 februari

Film Bridge of Spies

In de City draait de film 'Bridge of Spies'. Dat de Russen in 1960 een Amerikaans spionagevliegtuig neerschoten boven Russisch grondgebied is algemeen bekend. Minder bekend is dat piloot Powers in 1962 vrijkwam omdat hij kon worden uitgeruild tegen een Russische spion. 20.00 uur | € 8,-.

vrijdag 26 februari

Murth Mossel

'Voors En Tegens’ is alweer de vijfde avondvullende voorstelling van comedian Murth Mossel. Persoonlijk,vlijmscherp en bovenal grappig, dat is wat je van Mossel kunt verwachten. Theaterpand Weesp / Tickets: 15,-.

zaterdag 27 februari

Silencio - Fado

Magda Mendes en Ward Veenstra presenteren traditionele fado’s en eigen composities op een indringende en delicate manier. City of Wesopa | 20.30 uur | € 12,50 uur.

Kangoeroeklup

Argus houdt een Kangoeroe Klup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Van 10.00 tot 11.00 uur in het clubhuis aan de Papelaan. Toegang gratis.

doorlopend februari

Expositie

In Het Lichthuis aan het Waagplein is een doorlopende expositie te zien met werk van Miep van Rheenen. Zij schildert al 25 jaar landschappen. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Dirk Scheele komt woensdag naar Weesp!