Koningin Beatrix arriveert in Weesp.
Koningin Beatrix arriveert in Weesp. Foto: André Verheul sr

2003: Beatrix bezoekt Weesp in de stromende regen

WEESP - Het WeesperNieuws bestaat 25 jaar en blikt daarom elke week terug op nieuws uit het verleden. Deze week: het werkbezoek van (toen nog koningin) Beatrix in 2003.

Vrijdag 23 mei 2000 was voor Weesp dé dag van het jaar: de dag van het koninklijke bezoek. Prinses Beatrix, toen nog koningin, legde een werkbezoek af aan de regio. Ook Weesp stond op het programma. Klokslag 11.00 uur arriveerde ze met salonboot De Lelie in de Kom.

Honderden mensen, onder wie veel schoolkinderen, stonden haar in de stromende regen op te wachten. Na een wandeling langs de Kom vertrok Beatrix naar verpleeghuis Hogewey voor een rondleiding. Daarna spoedde de majesteit zich naar de rest van de regio.

Speciale krant
Aan het eind van de drukke dag ontving Beatrix - vers van de pers - een WeesperNieuws met daarin een verslag van haar bezoek aan Weesp. In haar dankwoord gericht aan de regioburgemeesters refereerde de vorstin nog even aan het slechte weer bij de aankomst in Weesp. Ze liet weten het zeer gewaardeerd te hebben dat veel Weespers toch waren gekomen om haar die ochtend te begroeten.

Hoog bezoek
Het Weesper verpleeghuis voor ouderen met dementie is vanwege het bijzondere concept internationaal vermaard en mag zich daarom wel vaker verheugen op hoog bezoek. In april 2014 bezocht koningin Máxima samen met koningin Silvia van Zweden het verpleeghuis. En in november van datzelfde jaar kreeg ook minister-president Mark Rutte een rondleiding door De Hogeweyk.