Afbeelding

Wie een huis koopt in de polder woont straks in de Weespersluis

WEESP - Het was al min of meer uitgelekt, maar nu weten we het zeker: de nieuwe woonwijk in de Bloemendalerpolder gaat Weespersluis heten.

De naam en het beeldmerk werden gisteren in het stadhuis onthuld door wethouder Peter Eijking en directeur Harm Janssen van ontwikkelcombinatie GEM Bloemendalerpolder.

Buitenplaats
In de polder, aan de kant van Leeuwenveld, verrijzen de komende jaren 2750 woningen en uitgebreide voorzieningen. Het ontwerp past in de woonsfeer van historische buitenplaatsen langs de Vecht. De partijen spreken van een 'rijk gedecoreerde stijl met binnen-buitenruimtes zoals erkers, serres, veranda's en loggia's en gevels met een verticaal karakter'. Klassieke en moderne architectuur wisselen elkaar af. Het landschap en water spelen een belangrijke rol. De wijk wordt opgedeeld in drie deelwijken.

Bloemenpluktuin
Nog voordat de bouw van de huizen begint, gaat de Gebiedscoöperatie Weespersluis in het gebied aan de slag, zo laat het projectteam weten. In deze groep zitten lokale boeren, ondernemers en bewoners. Het idee is om aan de Noordoostzijde van Weespersluis een wilgenbos, een bloemenpluktuin en een voedselbos aan te leggen, zodat Weespersluis een plek wordt waar alle inwoners van Weesp graag komen.

Veel belangstelling
Er is veel belangstelling voor Weespersluis. Sinds de start van de promotiecampagne twee maanden geleden, toen nog 'Plek van het goede leven' genaamd, hebben 2500 belangstellenden zich gemeld. De meeste komen uit Amsterdam, Weesp, Diemen en 't Gooi. De verwachting is dat de nieuwe website weespersluis.nl en een grote abri-campagne in Weesp en Amsterdam tot nog meer belangstelling gaat leiden.