Scène uit de film 'Suffragette'.
Scène uit de film 'Suffragette'.

Film 'Suffragette' op Internationale Vrouwendag

WEESP - Vrouwennetwerk Tafel van Weesp organiseert in samenwerking met de City of Wesopa op dinsdag 8 maart een speciale filmavond met de film 'Suffragette'. Een avond op Internationale Vrouwendag door vrouwen voor vrouwen.

De recent uitgekomen film 'Suffragette', met in de hoofdrol Meryl Streep, Carey Mulligan en Helena Bonham Carter, vertelt het verhaal van vrouwen in Engeland die aan het begin van de 20e eeuw opkomen voor vrouwenkiesrecht. Voorzitter van Tafel van Weesp en winnares van de Joke Smitprijs 2015 Vreneli Stadelmaier is enthousiast over de film: "Deze film laat zien waar vrouwen vandaan komen en dat het als het om gelijke rechten gaat voor mannen en vrouwen het niet vanzelf gaat. Daar was keiharde strijd voor nodig en in feite voeren vrouwen die strijd nog steeds. We hopen op een volle bak, alle Weesper vrouwen zijn van harte welkom."

Voor deze speciale filmavond zocht Tafel van Weesp de samenwerking met Vrouwen van Weesp en City of Wesopa. Voorafgaand aan de film zullen, naast een korte presentatie van Vreneli Stadelmaier, ook Fahima Popal, voorzitter Vrouwen van Weesp en Lenne Koning, regisseur van De City Speelt een korte voordracht geven over hun beleving van vrouw zijn in de wereld van nu. Het twee jaar oude vrouwennetwerk Tafel van Weesp telt ongeveer 70 professionele vrouwen die elkaar op maandelijkse bijeenkomsten inspireren.

Locatie: City of Wesopa. Tijdstip: Dinsdag 8 maart. Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Tickets: 8 euro incl. koffie of thee. Voorverkoop bij De Weesper Boekhandel of aan de kassa. Reservering via info@wesopa.nl.