Murth Mossel speelt vrijdag 'Voors en tegens’ in Theaterpand Weesp.
Murth Mossel speelt vrijdag 'Voors en tegens’ in Theaterpand Weesp.

woensdag 24 februari

Administratie

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, met uitzondering van belastingaangiftes. Van 09.30 tot 11.00 uur in gebouw Papelaan 99, afspraak niet nodig.

Voorlezen senioren

U (of uw partner) houdt van lezen, maar om de een of andere reden is dat moeilijk voor u geworden. Om u te laten genieten van literatuur, gedichten of mooie artikelen is er nu elke woensdag een voorleesochtend in de Bibliotheek. Deelname is kosteloos, aanmelden is niet nodig. Aanvang 10.30 uur.

City Quiz

In de City of Wesopa: de City Quiz. Aanvang 20.30 uur, deelname € 15,- per team. Inschrijven via cityquiz@wesopa.nl.

donderdag 25 februari

Koffie om de hoek

Iedere donderdag is er voor mensen met een GGZ-achtergrond van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99. Iedereen is welkom. Meer info via 0294 - 41 05 78.

Bingo middag

Buurtvereniging De achtergracht houdt een gezellige bingomiddag met leuke prijzen, Aanvang: 14.00 uur. Zaal open: 13.30 uur.

Film 'Bridge of Spies'

In de City draait de film 'Bridge of Spies'. Hierin centraal staat de rol die advocaat James Donovan speelde in de spionnenruil op de Berlijnse Glienicker Brücke. 20.00 uur | € 8,-. Regie: Steven Spielberg.

vrijdag 26 februari

Murth Mossel

Murth Mossel komt naar het Theaterpand Weesp! ‘Voors en tegens’ is alweer de vijfde avondvullende voorstelling van deze comedian. Persoonlijk, vlijmscherp en bovenal grappig, dat is wat je zoals gewoonlijk van Murth kunt verwachten. Dus als je een avond echt goed wilt lachen is de keuze snel gemaakt. Tickets: 15,-.

zaterdag 27 februari

Silencio - Fado

Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra presenteren traditionele fado’s en eigen composities op een indringende en delicate manier. Een zoektocht naar de grenzen van de fado. City of Wesopa | 20.30 uur | € 12,50 uur.

Kangoeroeklup

Korfbalvereniging Argus houdt een Kangoeroe Klup voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Van 10.00 tot 11.00 uur in het Argus clubhuis aan de Papelaan. Toegang is gratis.

dinsdag 1 maart

Dikke Jas Concert

Christiaan de Jong (Spaanse gitaar) en Sandy Sanjana (zang) verzorgen een Dikke Jas Concert. Op het programma eigen composities met veel ruimte voor improvisatie. Invloeden uit Indiase muziek, flamenco en jazz. Locatie: Van Houten Kerk, aanvang: 12.30 uur. Entree: een vrije gift.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht heeft van 13.00 tot 16.30 uur haar deuren open voor buurtactiviteiten, zoals breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

woensdag 2 maart

Mamacafé Weesp

Voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen houdt het CJG een Mamacafé in de bibliotheek. Leuk om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. De koffie en de thee staan klaar van 10.00-11.30 uur.

Halvefinalisten AKF

Vorig seizoen stonden er drie aanstormende talenten in het Theaterpand en dit jaar komen er weer drie nieuwe cabaretiers in wording langs: Stefano Keizers, De Franse Eijkel en Merel Baldé. Juist omdat wij ook een Jeugdtheaterschool zijn, vinden we het belangrijk om jong talent een podium te bieden. 20.30 uur | € 12,50.

Administratie

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, met uitzondering van belastingaangiftes. Van 09.30 tot 11.00 uur in gebouw Papelaan 99, afspraak niet nodig.

donderdag 3 maart

Tablet Café

Tablet Café in Bibliotheek Weesp: ofwel informeel kennismaken met tablets, e-readers en smartphones. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. De toegang is vrij. Deze ochtend wordt georganiseerd i.s.m. Seniorweb.

Alzheimer Café

Bijeenkomst in het teken van de Wmo. Gastspreker Sigrid Stam van de gemeente Weesp vertelt hoe het ervoor staat met de veranderingen op het gebied van zorg en ondersteuning. Hotel Hart van Weesp | 19.30 uur | Entree en koffie gratis.

'Publieke Werken'

De film 'Publieke werken' gaat over de neven apotheker Christiaan Anijs en vioolbouwer Walter Vedder. Een historisch drama dat zich afspeelt rond 1888. City of Wesopa | 20.00 uur | € 8,-.

vrijdag 4 maart

Stadhuisconcert

Ensemble Rossignol verzorgt vrijdag 4 maart een concert in het stadhuis. Alice Gort-Switynk (sopraan/blokfluit) en Elly van Munster (luit/theorbe) spelen een 17e-eeuws programma met werken van onder anderen John Dowland, Henry Purcell en Giulio Caccini. 20.15 uur | € 12,- (jongeren gratis).

Eva Crutzen

Cabaretiere Eva Crutzen speelt in de City haar voorstelling 'Spiritus'. Deze voorstelling is uitverkocht.

doorlopend februari

Expositie

In Het Lichthuis aan het Waagplein is een doorlopende expositie te zien met werk van Miep van Rheenen. Zij schildert al 25 jaar landschappen. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Saya Amores

Saya Amores exposeert t/m 31 maart bij Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp. Saya DL Amores is half Indonesisch. De andere helft is een mengeling van verschillende culturen en bevolkingsgroepen. Dit is het geheim van haar creativiteit en haar kunstzinnigheid.